Sandoris: už 300 tūkst. eurų R. Williamsas reklamuoja Estiją

Estijai reklamuotis pasaulyje padeda garsi popmuzikos žvaigždė Robbie Williamsas. Taline koncertavęs dainininkas sutiko įtraukti Estijos vaizdus į savo koncertų turo reklamą. Sandoris Estijos reklamos agentūrai kainavo, bet jo iniciatoriai tvirtina – veltui neišleidę nė cento.

Dabar apie nuostabią Estijos gamtą, Talino bei kitų miestų architektūrą gali sužinoti ir tolimų šalių gyventojai. Apie tai, kas įdomaus laukia mūsų kaimyninėje šalyje, pasakoja į pop muzikos legenda vadinamo Robbie Williamso koncertinio turo reklamą įtraukti Estijos vaizdai bei koncerto Taline momentai. Reklamos agentūra tam išleido 300 000 eurų ir nesigaili.

„Estija negali varžytis su didelėmis šalimis ir mokėti už reklamą per CNN, BBC ar žurnale „The Economist“, taigi puiku, kad susitarėme su Robbie Williamsu. Maža to, kad Taline įvyko puikus koncertas, jo ištraukos ir Estijos vaizdai leidžia pajusti mūsų šalies atmosferą“, – sandoriu džiaugėsi Estijos reklamos tarybos narys Martinas Hirvoja.

Apie 60 tūkst. žmonių atėjo į Robbie Williamso koncertą Taline, o milijonai galėjo matyti jo tiesioginę transliaciją visame pasaulyje šimtuose kino salių.

„Labai svarbu, kad koncertą galėjo tiesiogiai stebėti žiūrovai tokiose šalyse kaip Brazilija, Meksika, kuriose mūsų agentūra tiesioginių ryšių neturi“, – atkreipė dėmesį Estijos reklamos tarybos narys.

Tai, kad tokia reklama veiksminga, patvirtina ir Robbie Williamso gerbėjai, kurie atsekė paskui žvaigždę į Estiją.

„Iki šiol nieko nežinojau apie Estiją, taigi, nežinojau, ko tikėtis, bet man patiko“, – įspūdžiais dalijosi    turistas iš Kanados Davidas Fortieras.

Tokia reklamos idėja patinka ir Talino gyventojams, kuriems neretai užsienyje tenka aiškinti, kur yra jų maža šalis.

„Estijai labai naudinga, kad tokia didelė žvaigždė mini jos vardą ir kad Estija rodoma jo reklamoje“, – įsitikinusi Talino gyventoja Andre Poopuu.

Robbie Williamsas dabar yra populiariausias Jungtinėje karalystėje tarp pop muzikos solistų, pelnęs 17 pop muzikos apdovanojimų, trumpai vadinamų „BRIT“. Visame pasaulyje parduota 70 mln. jo įrašų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smilga

Smilga portretas
30 tūkst. ar 300 tūkst.?? Tekste rašot 300, pavadinime - 30. Pasitaisykit kur nors :-) Spėju, kad vistik 300, nes 30 tūkst - argi čia pinigas už toooookią reklamą ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių