Princas George'as kramtė mamos plaukus ir žaidė su Naujosios Zelandijos vaikais

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos princas George'as (Džordžas) trečiadienį dalyvavo pirmajame savo oficialiame renginyje ir išlaikydamas karališką ramybę žaidė su grupe Naujosios Zelandijos vaikų, nors kai kurie iš mažųjų jo svečių buvo apsipylę ašaromis.

Žaidimų sesiją Velingtono Gubernatoriaus rūmuose organizavo vaikų priežiūros nepelno organizacija „Plunket“, kad princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit), kurie į Velingtoną atvyko pirmadienį, be įtampos pradėtų tris savaites truksiantį vizitą Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje.

Formalumų šia proga buvo atsisakyta ir aštuonių mėnesių princas šliaužiojo grindimis drauge su 10-čia kitų mažylių, stebint išdidiems tėvams.

George'as, kuris gimė pernai liepos 22 dieną, gerai jautėsi dėmesio centre, žaidė su violetiniu tambūrinu ir vienu metu pademonstravo savo karališką prerogatyvą – ištraukė lėlę mažai mergaitei iš burnos.

Velingtono fotografas Grantas Collinge'as (Grantas Kolindžas), kurio aštuonių mėnesių sūnus Lukas (Lukas) buvo tarp žaidusių vaikų, sakė, jog George'as pademonstravo smalsumą ir jog buvo aišku, kad jis „yra mažas žmogus pats sau“.

„Jis ėmėsi kontroliuoti ir nukeliavo į žaislų rato vidurį. Jis susirado didžiausią žaislą, atsirėmė ir iš esmės buvo šeimininkas“, – sakė G.Collinge'as.

Vaikai žaidė kambaryje, kuriame ant sienos kabojo didelis George'o prosenelės karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) portretas, o ant grindų mėtėsi pagalvėlės ir žaislai, tarp jų – didžiulis mėlynas meškinas.

Per pristatymus kai kurie kiti vaikai verkė, bet George'as, kuris buvo aprengtas tamsiai mėlynais šortais su petnešomis ir baltais marškinėliais, atrodė ramus net tada, kai jo žaislas nukrito ant grindų.

Jis kramtė motinos plaukus, kai ji švelniai šokdino jį rankose, kalbėdamasi su kitų vaikų tėvais, kartais padarydama pauzę, kad nušluostytų nutįsusias seiles nuo karališkojo smakriuko.

Kate vilkėjo juodos ir baltos spalvų raštuotą „Tory Burch“ suknelę iki kelių, o Williamas (Viljamas) – ties kaklu prasegtus mėlynus marškinius atraitotomis rankovėmis. Jis gurkšnojo gaivųjį gėrimą.

„Plunket“ sakė, kad pakviesti vaikai yra maždaug tokio paties amžiaus kaip George'as ir yra pirmos atžalos savo tėvams, kaip ir Williamo bei Kate atveju.

Vaikai taip pat buvo parinkti taip, kad atspindėtų Naujosios Zelandijos visuomenės įvairovę, įskaitant įvairias etnines grupes. Buvo ir vienas tos pačios lyties asmenų poros vaikas.

Gėjus Jaredas Mullenas (Džaredas Malenas), devynių mėnesių Isabellos (Isabelos) tėtis, sakė, kad mažojo princo tėvai yra „mieli“ ir kad jis sutinka su jų patarimais dėl vaikų auginimo.

„Kaip pirmą vaiką auginantys tėvai, jie daugeliu atžvilgių yra toje pačioje valtyje kaip ir visi mes, bandantys prie to priprasti“, – sakė jis.

„Visa ši diena buvo ypatinga garbė – tiesiog parodyti mūsų kūdikius (Kembridžo) kunigaikščiui ir kunigaikštienei, ir (kad) jie parodė savo nuostabų kūdikį mums“, – pridūrė jis.

Šis princo George'o renginys tikriausiai bus paskutinis viešas jo pasirodymas Naujojoje Zelandijoje. Jis visą laiką bus Velingtone su savo aukle, ispane Maria Teresa Turrion Borrallo (Marija Teresa Turion Boraljo), o jo tėvai vyks į dienos išvykas po šalį.

Lobistų grupė „New Zealand Republic“ sakė, kad bet kuris iš 10 Naujosios Zelandijos kūdikių, buvusių Gubernatoriaus rūmuose, labiau tiktų tapti valstybės vadovu nei George'as, kuris yra trečias žmogus eilėje į sostą ir Didžiojoje Britanijoje, ir Naujojoje Zelandijoje.

„Mažasis George'as yra žavus kaip ir bet kuris kitas kūdikis, ... bet, deja, jis negali būti būsimas Naujosios Zelandijos valstybės vadovas, nebent vieną dieną persikraustytų į Naująją Zelandiją ir taptų jos piliečiu“, – nurodė organizacija.

Tačiau opozicinės Leiboristų partijos lyderis Davidas Cunliffe'as (Deividas Kanlifas), respublikonas, sakė, kad klausimas dėl to, ar išsaugoti monarchiją, turėtų būti atidėtas, kol šalyje lankosi karališkieji asmenys.

„Iš tiesų nemanau, kad dabar tai tinkamas pokalbis“, – sakė jis.

Ketvirtadienį karališkųjų asmenų vizito tonas bus rimtas – Williamas padės vainiką prie karo aukų memorialo Pietų salos Blenimo mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių