Popmuzikos žvaigždės T. Swift politinis pareiškimas: rinkimuose palaikys demokratus

  • Teksto dydis:

Amerikos popmuzikos žvaigždė Taylor Swift (Teilor Svift) iki šiol negarsėjo politiniais pareiškimais, tačiau artėjant lapkritį vyksiantiems kadencijos vidurio rinkimams ir ji nusprendė nelikti nuošaly.

Ilgoje žinutėje socialiniame tinkle „Instagram“, kur ji turi 112 mln. sekėjų, 28 metų T. Swift rašo, kad anksčiau nebuvo „linkusi“ kalbėti apie savo politines pažiūras, tačiau pakeitė nuomonę.

Dainininkė išreiškė palaikymą į JAV Senatą jos gimtojoje Tenesio valstijoje kandidatuojančiam demokratui ir pažėrė griežtos kritikos jo oponentei respublikonei Marshai Blackburn (Maršai Blakbern), kuri šiuo metu yra Atstovų Rūmų narė. 

„Kaip ir anksčiau, norėčiau toliau per rinkimus balsuoti už moteris. Tačiau negaliu palaikyti Marshos Blackburn. Jos balsavimai Kongrese mane šokiruoja ir baugina“, – rašo atlikėja. 

„Ji balsavo prieš vienodą moterų ir vyrų darbo užmokestį, prieš įstatymo dėl smurto prieš moteris, kuriuo siekiama apsaugoti moteris nuo smurto artimoje aplinkoje, persekiojimo ir išprievartavimo per pasimatymą, pratęsimą“, – tęsė dainininkė. 

Praėjusiais metais T. Swift laimėjo bylą prieš buvusį radijo laidų vedėją, kurį apkaltino per vieną renginį ją grabinėjus.  

M. Blackburn „mano, kad įmonės gali atsisakyti teikti paslaugas homoseksualioms poroms; ji taip pat mano, kad joms neturėtų būti leidžiama tuoktis“, rašo atlikėja.  

„Tai nėra mano tenesietiškos vertybės. Balsuosiu už kandidatą į senatorius Philą Bredeseną (Filą Brediseną) ir kandidatą į Atstovų Rūmų narius Jimą Cooperį (Džimą Kuperį)“, – savo „Instagram“ paskyroje rašo T. Swift.

Ji taip pat paragino savo gerbėjus registruotis balsavimui. 

„Prašau, prašau pasidomėkite kandidatais, dalyvaujančiais rinkimuose jūsų valstijoje, ir balsuokite už tuos, kurių vertybės labiausiai atitinka jūsiškes“, – rašo dainininkė.   

„Daugeliui mūsų gali nepavykti rasti kandidato ar partijos, su kuriais mūsų požiūriai 100 procentų sutaptų visais klausimais, tačiau privalome bet kokiu atveju atiduoti savo balsą“, - rašoma atlikėjos žinutėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių