Po Nemo pergalės „Eurovizijoje“ – šaršalas

  • Teksto dydis:

Švedijoje, Malmėje, šeštadienį vykusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse pergalę nuskynė Šveicarijos atlikėjas Nemo su daina „The Code“. Lietuvos atstovas Silvester Belt su daina „Luktelk“ užėmė 14-ąją vietą. Po įvykusio finalo socialiniuose tinkluose pasipylė nuomonių įvairovė.

Internautai pasisakė ne tik apie atlikėjo Nemo, kuris neslepia savo netradicinės lytinės orientacijos bei nebinarinės tapatybės, pasirodymą, bet ir apie Silvester Belt užimtą vietą ar kitas su konkursu susijusias peripetijas.

„Lietuva „Eurovizijoje“ yra kaip ta senmergė, kuri kartą per metus sveriasi, ir kaskart susinervina ir spardo svarstykles, nes jai nepatinka, ką jos rodo“, – rašė žurnalistas Andrius Užkalnis.

Kompozitorius ir atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano teigė, kad „Eurovizija“ jo šeimoje yra šventė, tačiau šį kartą pasitaikė ir nemalonių momentų.

„Eurovizija N-18. „Eurovizija“ pas mus tokia šeimos šventė. Vaikai žiūri, jiems faina. Laukia kaip ir šiaurės pašvaistės. Bet šiais metais su vaikais žiūrėti „Euroviziją“ buvo labai savotiška pramoga. Labai kontroversiškas konkursas išpuolė. Teko mažesniems ir akis užsidengti ir paprašyti į kitą kambarį išeiti. UK pasirodymas tai tiesiog gašlumo ir beskonybės įsikūnijimas. Ir dar keli panašūs. Airių ragana man labai patiko! Bet prie tokio pasirodymo jau turi atsirasti ženkliukas N-16. Žodžiu, pasižiūrėjau, kaip skiriami visi tie N-18, N-16 filmams. Ir šių metų „Eurovizijoje“ buvo visi išvardyti elementai:

Filmų indeksavimo komisija filmus vertina pagal žiūrovų amžiaus cenzą, atsižvelgdama į tai, ar filme pateikiamos:

1) smurto ir patyčių scenos;

2) baimę ar pasišlykštėjimą keliančios scenos;

3) žiaurumą demonstruojančios scenos;

4) psichiką veikiančių medžiagų vartojimo ir įvairaus pobūdžio priklausomybių scenos;

5) savižudybės fakto ar savižudybės krizės scenos;

6) ginklų naudojimo scenos;

7) erotinės ar nuogo kūno demonstravimo scenos;

necenzūrinės (obsceniškos) kalbos vartojimo scenos.

Tarp kas antro „savo tapatybės ieškotojo“ šių metų „Eurovizijoje“ mūsiškis ieškotojas atrodė labai gerai. Labai geras gabalas, labai stiprus šou, nerealiai nufilmuota. Pikta, kad tokia vieta žema...“ – nuomone dalijosi Stano.

 

 

Dėl Silvester Belt užimtos 14 vietos apgailestavo ir daugiau žinomų žmonių.

Apie kai kurių atlikėjų pasirodymus neigiamai atsiliepė ir žurnalistas bei TV laidų vedėjas Vytaras Radzevičius. „Teikiu ispanų ir britų pasirodymų „Eurovizijoje“ atmatymo paslaugas. Skambinkite tel.1482 bet kuriuo paros metu“, – šmaikštavo žurnalistas.

„Komentatorius, skelbdamas balsus, vis kartojo: „Matomai,  komisijoms/žiūrovams patiko pasirodymas“. Žurnalistai medijose irgi visų klausė: ar jums patiko kažkokios šalies pasirodymas? Man patinka dainos, o ne pasirodymas. Pasirodymų buvo daug, dainų gerokai mažiau. Už dainas „Eurovizijoje“!“ – feisbuke rašė dainininkas Edmundas Kučinskas.

Nemo su pergale sveikino ne tik kai kurie mūsų tautiečiai, bet ir gimtasis Nemo miestas.

Šveicarijos šiaurės vakaruose esantis ir laikrodžiais garsėjantis miestas Bylis planuoja ir oficialią šventę 24 metų Nemo Mettlerio (Nemo Metlerio) garbei.

„Nemo, tu geriausias! Tau pavyko! Tu laimėjai „Eurovizijos“ finalą! Tavo entuziazmas ir autentiškas pasirodymas įtikino visus!“ – socialiniame tinkle „X“ parašė miestas.

„Sveikinimai! Tavo miestas Bylis itin didžiuojasi tavimi: bravo ir ačiū! Tu per visą pasaulį aukštai iškėlęs nešei Bylio vėliavą! Tikimės netrukus atšvęsti tavo pergalę [...] oficialiame viešame priėmime“, – sakoma miesto pareiškime.


Šiame straipsnyje: EurovizijaNemoSilvester Belt

NAUJAUSI KOMENTARAI

tam. iškrypėliui

tam. iškrypėliui portretas
jei nežino kokios lyties - tai gal apsižiūrėt prieš veidrodį? nesvarbu kuo jis laiko save, kad ir ufonautu, bet biologiškai žmonių yra - vyras ir moteris t.y. dvi lytys, kai kuriems iš jų neviskas gerai su galva

blogas pranašas

blogas pranašas portretas
Jau įsivaizduoju , ,,kokia'' (ar ,,kokA) bus sekanti evrovizija ... apie tolimesnes net ir baisu pagalvoti... :(

To Anonimas

To Anonimas portretas
Tau irgi patinka sudina pimpala burnoj vartyti?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių