Lietuviškoje „Eurovizijoje“ triumfavo daina „Attention“

  • Teksto dydis:

Lietuvos atlikėjas "Eurovizijos" konkurse Danijoje atliks dainą "Attention". Tai paaiškėjo po sekmadienį vykusio žiūrovų balsavimo. Šis kūrinys surinko daugiausia – 12 balų – iš televizijos auditorijos.

Lietuvos atlikėjas "Eurovizijos" konkurse Danijoje atliks dainą "Attention". Tai paaiškėjo po sekmadienį vykusio žiūrovų balsavimo. Šis kūrinys surinko daugiausia – 12 balų – iš televizijos auditorijos. Nedaug atsiliko komisijos favoritė – daina „Take a look at me now“. Trečioje vietoje liko „It‘s all about the boy“. Kuris iš trijų likusių dainininkų Danijoje atliks nacionaliniame konkurse laimėjusį kūrinį, paaiškės kitą šeštadienį.

Didžiojoje LRT studijoje trys atlikėjai pristatė tris finalines „Eurovizijos“ dainas. Nacionalinės atrankos komisija palankiausiai įvertino kūrinį „Take a look at me now“, o paskutinį žodį tarė televizijos žiūrovai. 

Komisijos narių gretose: Vytenis Pauliukaitis, Deividas Zvonkus, Ramūnas Zilnys ir Edmundas Seilius. Jų nuomone labiausiai „Eurovizijai“ tinka kūrinys „Take a look at me now“, antroje vietoje liko daina „Attention“, trečioje – „It‘s all about the boy“.

Žiūrovai girdi ir mato geriausiai

Paklausta, kaip vertina geriausią dainų trejetuką Mia atskleidė, jog jos nuomonė šiek tiek skiriasi ir su viena iš dainų ji vykti į konkursą nenorėtų, tačiau sutinka su tokiu žiūrovų sprendimu.

„Aš manau, kad žiūrovai girdi ir mato geriausiai“,  – sakė atlikėja. Mia pasakojo visiems trims kūriniams turinti „Eurovizijos“ šou viziją ir neabejojanti, kad gali puikiai pasirodyti.

„Charizma, vokalas, sceninis įdirbis, praktika, pasitikėjimas savimi“, – svarbiausias atlikėjo savybes didžiajai scenai vardino Mia. Dainininkė pridėjo, jog nemažiau svarbi ir atlikėjo komanda, nes, anot jos, vienas lauke – ne karys. Pasiteiravus, ar tiki savo laimėjimu konkurso dalyvė išliko diplomatiška. „Kadangi mes esame finale, tai manau, kad mes jau laimėjome – visi trys“, – tikino atlikėja.

Mia patvirtino, jog jei nelaimės šios atrankos, daugiau „Eurovizijoje“ nedalyvaus. „Aš tikrai dėjau labai daug pastangų ir darbo, jeigu nelaimėsiu, tai tikrai daugiau nedalyvausiu, tai yra mano šventas apsisprendimas. Anksčiau nedalyvavau, nes jaučiausi tam nepasirengusi. Visada sakau, kad reikia pajausti ir atsidurti tinkamu laiku tinkamoje vietoje, jeigu aš suklydau, vadinasi – tiek jau to“, – sakė ji.

Mia pripažino, kad pasikeitusi atranka jai buvo didžiulis iššūkis ir džiaugėsi, kad laida, skirta dainai išrinkti, atlikėjams leidžia šiek tiek atsipūsti. „Manau, kad prodiuseriai puikiai sugalvojo, ištikrųjų išrinkti stipriausią atlikėją“, – atrankos sunkumus įvertino  dainininkė. Atlikėjos manymu, išliko tie, kurie labai rimtai žiūrėjo į ši konkursą.

„Man būtų didžiulė atsakomybė vežti Lietuvos vėliavą į Kopenhagą“, – graudinosi Mia.  Dainininkės teigimu, buvo etapas, kai ji jautėsi palūžusi, tačiau dabar su naujomis jėgomis Mia tikisi atstovauti Lietuvai.

Vilija Matačiūnaitė neabejotinai labiausiai serga už savo kūrybos dainą „Attention“. Jos manymu ši daina turi viską, ko reikia „Eurovizijai“: ji įsimintina, linksma, jaunatviška. „Manau, kad šauni daina šauniai suksis ir toliau“, – paklausta, ar tikisi, kad laimės jos kūrinys šmaikštavo dainininkė.  

Atlikėja taip pat neslėpė, jog konkursas jai nebuvo lengvas ir buvo net minčių pasitraukti. „Tačiau aš negaliu sau to leisti“, – kalbėjo atlikėja. Pripažinusi, kad kartais atrankos sunkumus bando nulesti juokais, atlikėja atviravo – taip ji stengiasi apsišarvuoti. Jai svarbu laimėti šį konkursą, o nelaimėjus – nusivylimas neišvengiamas.

Trys atlikėjai – trys dainos

Mia pirmoji pasirodė scenoje su V. Matačiūnaitės kurta daina „Attention“.  R. Zilnio nuomone, toks kūrinio atlikimas per sudėtinas ir nepakankamai įsimintinas didžiajai Eurovizijos scenai. D. Zvonkus pasidžiaugė, jog laida prasidėjo lietuvių autorių kūriniu ir tikino, jos „Eurovizijoje“ daina galėtų sulaukti komisijos balsų.

Vaidas Baumila atliko dainą „Take a look at me now“. R. Zilnys pripažino, jog atrankos pradžioje šį kūrinį laikė nelaime, tačiau naujos lyriškos versijos įtikino komisijos narį. E. Seilius negailėjo kritikos atlikėjui ir jo vokalui, bei siūlė patogesnę tonaciją. „Šį kartą Vaidas dainai nelabai padėjo“, – nusprendė operos solistė. V. Pauliukaičio teigimu ši daina visiškai netinka V. Baumilai.

V. Matačiūnaitė dainai „It‘s all about the boy“ pasirinko nuotaikingą įvaizdį ir energingą šokį su šokėju Artur Bajor. D. Zvonkus teigė, jog daina nepanaši į šio amžiaus kūrinį ir į ją žvelgti galima tik su humoru, kaip tai padarė dainininkė.  „Apvogei dainą tembriškai“, – manė E. Seilius.

Tuo tarpu tos pačios dainos „It‘s all about the boy“ Mios versija E. Seilius buvo sužavėtas. „Labai pasiutusiai, labai gerai“, – džiaugėsi komisijos narys. Kad tai – tinkamiausia dainos versija, pritarė ir R. Zilnys.

Kūrinį „Attention“ atliko ir V. Baumila. D. Zvonkaus nuomone, tokia dainos versija vargiai tiktų  „Eurovizijos“ scenai, tačiau interpretacija leido geriausiai atsiskleisti atlikėjo sugebėjimams. V. Pauliukaitis atlikimą pavadino „lyg tarp kitko“. R. Zilnys stojo ginti dainininko ir atlikimo. Jo manymu, puikiai su šia daina pasirodytų ir V. Matačiūnaitės bei V. Baumilos duetas.  

„Take a look at me now“ kūrinio versiją pateikė V. Matačiūnaitė.  „Jei aš norėčiau dainą išmesti iš atrankos, dainuočiau taip“, – sąmokslą šmaikštaudamas įžvelgė R. Zilnys. „Toks variantas nevežtų „Eurovizijoje“, priskaldei malkų“, – kalbėjo E. Seilius.

Komisijos narių nuomonės kol kas išsiskyrusios: R. Zilnys bei E. Seilius „Eurovizijai“ išrinktų „It‘s all about the boy“, D. Zvonkus – „Attention“, o V. Pauliukaičiui kol kas neįtiko nei viena daina.

Stipriausios kortos 

Visus jau apstulbinusią „Take a look at me now“ versiją parodė Mia. Atlikėja po pasirodymo apsipylė ašaromis. „Čia buvo kažkas tokio“, – sužavėtas buvo E. Seilius. „Čia yra stipriausia Mios korta, ar ja bus leista žaisti – paaiškės“, – teigė R. Zilnys. „Aš manau, kad dainos autoriams ši versija labai patiks“, – juokavo aranžuotės autorius D. Zvonkus, kuriam atlikėja scenoje padėkojo apkabinimu.

Didžiausia vakaro intriga – V. Baumila atliko kūrinį „It‘ all about the boy“. Tiesa, kelis žodžius dainos tekste teko pakeisti, atlikėjas dainavo apie merginą. „Šį vakarą čia buvo geriausias atlikimas, kokį aš mačiau“, – stebėjosi R. Zilnys. „Džiaugiuosi, kad Vaidas per save perlipo ir atliko šį kūrinį“, – kalbėjo D. Zvonkus. „Vertiname dainą, ne atlikėją, o daina taip ir liko primityvi“, – kolegoms paprieštaravo V. Pauliukaitis.

Savo kūrinį „Attention“ atliko V. Matačiūnaitė. „Pirmas kartas, kai aš džiaugiuosi, kad komisija lems tik vieną aštuntąją. Plyš širdis priimti sprendimą“, – prisipažino R. Zilnys. „Man patinka, kad šioje dainoje yra daugiausia XXI a. kvapo“, – kūrinį įvertino D. Zvonkus. Atlikėjos pasirodymu džiaugėsi net visiems kritikos negailėjęs V. Pauliukaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerbėja

gerbėja portretas
Na jau Vilija, tik nevažiuok su tais batais, o tai bus kaip su blizgančiais triūsikais. Aš sutinku su idėja, bet moteriškumo pridėtų Mia...

už Mia

už Mia portretas
tikiuosi ateinanti šeštadienį paaiškins, pagal kokius balus buvo išrinkta Vilijos daina kaip geriausia, stebina toks balu skaičiavimas

už Mia

už Mia portretas
tikiuosi ateinanti šeštadienį paaiškins, pagal kokius balus buvo išrinkta Vilijos daina kaip geriausia, stebina toks balu skaičiavimas
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių