Leistis į kelią, kad rastum savo vietą

Kartais gydytojai ir psichologai depresijos kamuojamiems pacientams vietoj vaistų galėtų rekomenduoti pažiūrėti teigiamas emocijas stiprinančių filmų.

Kinas brandžioms moterims

Nors Holivude ir klesti atkakliai propaguojamas jaunystės kultas, balzakiško amžiaus moterys vis dėlto turi savo nišą, kuri kasmet pasipildo naujais filmais. Prie šios tendencijos, žinoma, gerokai prisidėjo populiaraus televizijos serialo "Seksas ir miestas" sėkmė visame pasaulyje. Serialas padėjo po pasaulį skleisti feministines idėjas, išmokė moteris atsikratyti begalės seksualinių prietarų ir ilgai (1998–2004 m.) formavo gyvenimo būdo madas, o praėjus ketveriems metams po paskutinio sezono milijonų moterų širdis užkariavęs kvartetas savo gerbėjoms pasimatymą paskyrė kino teatruose.

Toks kinas dabar padeda milijonams nusivylusių moterų patikėti, kad gyvenimas nesibaigia ir po keturiasdešimties. Atvirkščiai, kaip tik tada viskas tik prasideda.

Sielos žaizdų gydymo receptai

Kaip galvojate, ką turi daryti nebe pirmos jaunystės moteris, norinti atgauti fizines ir dvasines jėgas po gyvenimą apkartinusių nemalonumų (vyro išdavystės, bjaurių skyrybų, nemalonumų darbe ir pan.). Neteisingas atsakymas – paskęsti depresijoje, apsileisti ir numoti ranka į galimybę ką nors pakeisti. Tokių situacijų tikrai netrūksta gyvenime. Bet romantiškų jausmų ištroškusius žiūrovus filmai dažniausiai pratina prie visai kitokios perspektyvos. "Teisingų" romantinių komedijų herojės sunkiausią gyvenimo akimirką kur nors iškeliauja. Juk geriausias vaistas nuo depresijos, niūrių minčių, sielos žaizdų ir visokiausių krizių yra geras poilsis, nauji įspūdžiai ir seniai patirtų jausmų antplūdis. Gyvenimas visada siūlo tūkstančius galimybių. Reikia tik mokėti pasinaudoti viena jų.

Geriausias variantas – išvykti į Italiją, kaip tai darė herojės filmuose "Po Toskanos saule" ar "Atostogos Romoje". Arba dar toliau – į Arabų Emyratus, kur kaitri saulė, dykumos karštis, prabangūs viešbučiai, egzotika, baseinų vandens vėsa ir, žinoma, kiekviename žingsnyje jus lydintis turtingų šeichų dėmesys. Kaip tik ten, kaip pamename, antrame "Sekso ir miesto" filme buvo išvykusios keturios draugės, paviliotos nenumaldomo romantikos troškimo ir vedinos Saros Jessikos Parker.

Šios aktorės naujame filme "Visi keliai veda į Romą" herojė taip pat pasirinko teisingą maršrutą. O filmo autoriai primena seną išmintį: kartais tenka leistis į kelią, kad pagaliau rastum savo vietą.

Dvi istorijos

Išsiskyrusi Niujorko koledžo dėstytoja Megė išsirengia į Italiją ne vien savo moteriškos laimės ieškoti (ši priežastis, žinoma, taip pat svarbi), bet norėdama palaikyti šiltesnius santykius su savo amžinai viskuo nepatenkinta paaugle dukterimi, vardu Samer (ją vaidina aktorė Rosie Day). Dar motina nori, kad dukra kurį laiką pabūtų kuo toliau nuo savo bičiulio, kuris Jungtinėse Valstijose turi problemų dėl kvaišalų prekybos. Samer taip įsimylėjusi, kad net pasiryžusi prisiimti draugo kaltę.

Mama ir dukra išvyksta ne kur nors kitur, o į Toskanos kaimelį, kur kadaise Megė praleido gražiausias savo pašėlusios jaunystės dienas. Vos atvykusios jos susiduria su italu Luku (akt. Raoulis Bova), kuris ir yra buvęs Megės mylimasis, ligi šiol nevedęs ir gyvenantis su savo aštuoniasdešimtmete motina Karmen (ją vaidina legendinė italų aktorė Claudia Cardinale).

Filmo siužete plėtojamos dvi istorijos. Viena, kaip buvo aišku nuo pradžių, vadinasi "sena meilė nerūdija". Ji, tiesą sakant lengvai prognozuojama, ir jokių naujų atradimų nesiūlo. Antroji kur kas įdomesnė. Joje senolė Karmen vogtu automobiliu skuba į Romą į savo pačios vestuves, kurios buvo atidėtos prieš penkis dešimtmečius. Kompaniją jai palaiko nuo motinos pabėgusi Samer. Šį duetą stebėti kur kas įdomiau nei pagrindinę porą, kurios santykiuose visai nėra panašiems siužetams privalomos aistros. Vietoje jos siūloma dar kartą įsitikinti tuo, kad jeigu moteris ko nors nori, jį būtinai tai gaus.

"Visi keliai veda į Romą" ("All Roads Lead to Rome") **

Romantinė komedija. JAV, Italija, 2015 m. Rež. Ella Lemhagen. Vaidina S.J.Parker, R.Day, R.Bova, C.Cardinale, Paz Vega.

veiksmas 2

humoras 1

įtampa 2

erotika 1

siaubas 1

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių