„Kerol“ pretenduoja į penkis „Auksinius gaublius“

  • Teksto dydis:

Juosta „Kerol“ (Carol), pasakojanti dviejų moterų meilės istoriją šeštojo dešimtmečio Niujorke, ketvirtadienį buvo pristatyta net penkiems Auksinio gaublio apdovanojimams, tarp jų ir geriausios dramos kategorijoje, taip pat dėl apdovanojimų varžysis abi šio filmo žvaigždės.

Nedaug nuo „Kerol“ atsiliko juostos „The Big Short“, „The Revenant“ ir „Steve'as Jobsas“, gavę po keturias nominacijas.

„Auksinių gaublių“ teikimo ceremonija vyks Beverli Hilse sausio 10 dieną.

Šis pranešimas rodo artėjantį Holivudo apdovanojimų sezoną, kurį vainikuos visų svarbiausi „Oskarai“, kurie bus įteikti vasario mėnesį.

Dėl apdovanojimo dramos kategorijoje su „Kerol“ varžosi „Pašėlęs Maksas: įtūžio kelias“ ( Mad Max: Fury Road), „The Reverant“, šiurpi pagrobimo istorija „Room“ ir juosta „Spotlight“, pasakojanti apie „Boston Globe“ atskleistą vaikų išnaudojimo Katalikų Bažnyčioje skandalą.

Geriausios komedijos arba miuziklo kategorijoje apdovanojimui pristatyti filmai „The Big Short,“ „Joy,“ „Marsietis“ (The Martian), „Ji-Šnipė“ (Spy) ir „Be stabdžių“ (Trainwreck).

Auksinių gaublių nominacijos paskelbtos kitą dieną po Kino aktorių gildijos (SAG), kuri paskelbė savo favoritus. Sąraše pirmauja trims apdovanojimams pristatyta juosta „Trumbo“, kurios žvaigždė Bryanas Cranstonas (Brajenas Kranstonas) varžosi dėl geriausio aktoriaus apdovanojimo, ir kuris taip pat pristatytas prizui už geriausią aktorių sąstatą.

SAG apdovanojimai dažnai tampa ankstyvais „Oskarų“ pranašais, nes aktorių asociacijos nariai sudaro maždaug 20 proc. iš maždaug 6 tūkst. „Oskarus“ dalijančios Kino meno ir mokslo akademijos balso teisę turinčių narių.

Nors „Auksiniai gaubliai“ sulaukia daugiau dėmesio už SAG apdovanojimus, jie laikomi ne tokiais gerais indikatoriais kalbant apie „Oskarų“ šlovės prognozes, nes laureatus šiuo atveju renka palyginti maža užsienio žurnalistų grupė.

Televizijos serialų fronte nė vienam nepavyko išsiskirti. Po tris „Auksinių gaublių“ nominacijas gavo „Amerikietiškas nusikaltimas“ (American Crime), „Fargo“, „Mr. Robot“, „Svetimšalė“ (Outlander), „Permatomas“ (Transparent) ir „Wolf Hall“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių