E. Johnas: Jėzus pritartų gėjų santuokoms

  • Teksto dydis:

Britų muzikantas Eltonas Johnas (Eltonas Džonas) sekmadienį interviu pavadino popiežių Pranciškų „nuostabiu“ ir sakė, kad Jėzus pritartų gėjų santuokoms.

Eltonas Johnas - popmuzikos superžvaigždė ir vienas garsiausių pasaulio gėjų – sakė, kad Katalikų Bažnyčios lyderis yra vilties ženklas.

„Jis taip sujaudino mane savo žmogiškumu ir tikėjimo nuolankumo iškėlimu ... Visa iš esmės yra apie meilę ir inkliuzyvų visų priėmimą“, – sakė muzikantas televizijai „Sky News“.

Pernai išrinktas Pranciškus, regis, laikosi taikingesnio tono homoseksualistų atžvilgiu nei jo pirmtakai.

E.Johnas sakė, jog dvasininkai gėjai turėtų turėti galimybę tuoktis ir jog jis tiki, kad Jėzus Kristus pritartų gėjų santuokoms, kurios Didžiojoje Britanijoje yra legalios nuo kovo mėnesio.

„Jeigu Jėzus Kristus gyventų šiandien, neįsivaizduočiau jo ... sakančio, kad to negali būti, – sakė jis. – Jis skelbė meilę ir užuojautą, ir atlaidumą, ir bandė suburti žmones, ir būtent tai turėtų būti svarbu Bažnyčiai“.

E.Johnas kitais metais planuoja per „ramią“ ceremoniją susituokti su savo partneriu Davidu Furnishu (Deividu Fernišu). Pora augina du vaikus.

E.Johnas, kuris savo įžymybės statusu naudojosi paremdamas gėjų teises, sakė, jog viliasi vėliau šiais metais Rusijoje susitikti su prezidentu Vladimiru Putinu ir aptarti šį klausimą.

V.Putinas anksčiau šiais metais sakė, kad milijonai rusų myli E.Johną „nepaisydami jo orientacijos“, taip bandydamas numalšinti kritiką dėl įstatymo, kuriuo draudžiama „gėjų propaganda“ nepilnamečiams.

„Galbūt nieko nepasieksiu, bet turiu pabandyti ... Yra tiek daug žmonių, gyvenančių pragarišką gyvenimą, – sakė E.Johnas. – Kol esu gyvas, kovosiu už žmonių teises“.


Šiame straipsnyje: Eltonas JohnasGėjaiPopiežius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žingis

Žingis portretas
Įdomu, kada P.DŽ. Eltonas bendravo su dievu, kad taip gerai žino jo nuomonę? Dar viena eilinė akcija durniams mulkinti (priimant ar pataisant įstatymus).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių