E. Jennings traukiasi iš „Eurovizijos“

  • Teksto dydis:

Šiemet „Eurovizijos“ atrankoje žadėjusi dalyvauti žinoma dainininkė Erica Jennings pirmadienį nustebino netikėtu savo sprendimu. 

Nenori veltis į žaidimą

Moteris prisipažino apie šį savo poelgį galvojusi ilgai. "Taip, turiu puikią dainą. "The Truth" man labai daug reiškia. Parašiau ją, kai laukiausi savo dukters, kuriai ką tik suėjo 7 mėnesiai. Tai ryški daina ir ji puikiai tinka "Eurovizijai". Jeigu taip nesijausčiau, tikrai nebūčiau norėjusi dalyvauti šiame konkurse. Bet aš nusprendžiau iš jo pasitraukti. Jei atvirai, tiesiog nebenoriu iš naujo veltis į tą žaidimą", – socialiniame tinkle "Facebook" rašė moteris.

Metų moterimi išrinkta dainininkė tikina esanti patyrusi, mat jau teko dalyvauti šiame konkurse ir atstovauti Lietuvą ir sekėsi jai neblogai. "Ir vien nuo tos minties, kad man ir vėl, tarsi mokinukei reikėtų stovėti toje scenoje, klausytis komisijos komentarų, kyla nemalonūs jausmai. Sakau su visa pagarba, tačiau dauguma jų kur kas mažiau nei aš turi patirties "Eurovizijoje", dainavime ar dainų kūrime, – savo pasirinkimą aiškina moteris. – Aš neprieštarauju komisijai iš esmės, pati esu buvusi jos nare. Tačiau nuoširdžiai manau, kad tas formatas turi gerbti kiekvieną jame dalyvaujantį."

Jei atvirai, tiesiog nebenoriu iš naujo veltis į tą žaidimą.

"Po šou naršiau "Facebook", mačiau visų tų "ekspertų" komplimentus patiems sau už tai, kad atsikratė šiukšlių, atvirai sakė, ką galvojo, plekšnojo vienas kitam per nugarą ir glostė savo ego. Kai dauguma jų niekada: a) nėra parašę dainos b) nėra parašę hito c) nėra net arti buvę prie pasirodymo "Eurovizijoje". Negaliu atsistebėti jų tulžimi", – rašė E. Jennings. Dainininkė prisiminė, kad jai vykus į šį konkursą, komisija taip pat dalyvavo, tačiau verdiktas buvo priimtas be kamerų. Atlikėjai tiesiog  pristatė savo dainą ir viskas, o dabartinis konkurso formatas moteriai nėra priimtinas. 

"Tikiuosi, kad komisijos nariai įvertins savo poziciją ir elgsis, kaip priklauso. Parodys konstruktyvią kritiką, empatiją ir supratingumą. Svarbu ne tik ką tu sakai, bet kaip tu tai sakai. Jei kas norite pabandyti dalyvauti su daina "The Truth" – prašom. Visiems dalyvaujantiems linkiu didžiausios sėkmės!", – rašė  atlikėjo Jurgio Didžiulio žmona. 

A. Giržado nenustebino

Šią žinią nacionalinės "Eurovizijos" atrankos prodiuseriui Audriui Giržadui patvirtino atlikėjos vadybininkė. Paklaustas, ar toks E. Jennings sprendimas buvo netikėtas, Lietuvos eurovizinės delegacijos vadovas nevyniojo į vatą: "Tiesą pasakius, su E. Jennings visokių situacijų nutinka neretai. Ji pernai jau žinojo, kas laimės "Eurovizijos" atranką ir netgi kurią vietą jos minima atlikėja užims nuvažiavusi į Kijevą. Šiais metais ji staiga suprato, kad jai nepatinka tokia atrankos sistema, kokia ji yra, nors sistema jau kelerius metus yra tokia pati. Todėl didelės nuostabos išgirdus šią žinią iš Ericos nebuvo, bet aš jai noriu palinkėti didelės sėkmės. Dabar, jau paskelbus šį savo sprendimą, siūlyčiau jai pasižiūrėti, kaip atrodė atranka ir kokie komentarai iš tiesų nuskambėjo eteryje, o ne tik pasiskaičius atsiliepimus "Facebooke", – kalbėjo LRT TELEVIZIJOS vyriausiasis prodiuseris.

Turime keletą tokių atlikėjų, su kuriais taip įvyksta nuolat. Mes nereikalaujame iš atlikėjų pasirašyti kažkokių įsipareigojimų, nenumatome finansinių baudų, jei jie staiga nuspręstų nebedalyvauti. 

Anot A. Giržado, E. Jennings – ne pirmoji ir toli gražu ne vienintelė atlikėja nacionalinės atrankos istorijoje, paskutinę minutę pakeitusi savo sprendimą. "Turime keletą tokių atlikėjų, su kuriais taip įvyksta nuolat. Mes nereikalaujame iš atlikėjų pasirašyti kažkokių įsipareigojimų, nenumatome finansinių baudų, jei jie staiga nuspręstų nebedalyvauti. Tiesiog manome, kad žmonės žino, kur eina, ir jei atsiranda kitų planų, sąžiningai ateina ir mums pasako, kad turi kitų planų ir atsiima savo paraišką dalyvauti, nedarydami viešų demaršų", – tikino prodiuseris.

Ilgamečio Lietuvos eurovizinės delegacijos vadovo teigimu, ne paslaptis, jog net tarp scenos korifėjų yra tokių, kurie norėtų atstovauti šaliai didžiajame konkurse, jei tik pavyktų išvengti nacionalinės atrankos. "Žinau, kad yra tokių, kurie tyliai audžia mintį, jog "nuvažiuotų ir parodytų", bet atrankos labai nenori. Nori, kad jų paprašytų, jog jie dalyvautų", – tvirtino A. Giržadas.

Vyriausiasis nacionalinio transliuotojo prodiuseris nesutinka su atlikėjos išsakyta nuomone, kad komisijos darbas yra netinkamas. "Prieš pirmąjį įrašą komisijai pasakiau, kad jokių tyčiojimųsi vardan tyčiojimųsi pas mus negali būti. Jei žmogus "traukia pro šoną" ir nesudainuoja, nebūtina vynioti į vatą, sakyti "oi, kaip gražiai padainavote", o paskui neduoti jam balų. Taip ir sakote: balų negausite, daina netinka. Taip yra todėl, kad darome didelę ir plačią atranką, suteikiame galimybę užlipti į sceną ir tik pradedantiems atlikėjams", – komentavo A. Giržadas.

Nacionalinės "Eurovizijos" atrankos prodiuseris jau anksčiau yra girdėjęs atlikėjų komentarų, kad atrankos procesas juos išvargina. "Tos dainos, kurios nuskambėjo praėjusį šeštadienį, dabar vėl nuskambės tik po mėnesio, tad argumentai, jog artistai turi du mėnesius kas savaitgalį dainuoti, nėra tiesa. Paskaičiavau, kad daina nugalėtoja per visą atranką bus nuskambėjusi keturis kartus. O jeigu staiga nori rasti priežastį, supratusi, kad tai nesutampa su asmeniniais planais, žinoma, visada gali apkaltinti vynuoges, kad jos yra rūgščios", – pastebi A. Giržadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bocelis

Bocelis portretas
Teisinga atlikėjos nuomonė. Į Eurovizijos konkursą neturėtų eitį save parodyti norintys atlikėjai, o komisiją neturi mokinti dainuoti. Turi eiti tik tie atlikėjai, kurie tikrai moka dainuoti ir turi ką parodyti.

Dziabas

Dziabas portretas
Aišku, kad idiotiška sistema.

Vile

Vile portretas
Labai teisingai pakomentavo Erica. Kai kurie komisijos nariai labai susireiksmine ir atrodo negerbia atlikeju, o tai nepriimtina ne tik dalyviams, bet ir ziurovams. Linkiu Dznings sekmes seimoje ir scenoje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių