Druskininkai rengiasi tradiciniam Sūrių festivaliui

  • Teksto dydis:

Šeštadienį, rugpjūčio 13 d., Druskininkuose organizuojamas tradiciniu tapęs Sūrių festivalis, subursiantis sūrininkus iš visos Lietuvos

Jo organizatorius, Varėnos rajono sūrininkas Audrius Jokubauskas, kviečia iš arčiau pažinti su pagarba ir atsakomybe valgytojui ir gamtai puoselėjamas sūrininkystės tradicijas bei pasimėgauti vietos gamintojų produkcijos įvairove.

Sūrių festivalis vyks Druskininkuose, Vilniaus alėjoje, šalia kavinės „Velvetti“. Tradicinio festivalio tradicinės pramogos: sūrių konkursas, degustacijos, mugė ir pramogos žiūrovams.

Sūrių konkursas

Komisija ragaus visus konkursui pateiktus sūrius ir rinks geriausius kiekvienoje kategorijoje – kietas, minkštas, pelėsinis, avių, ožkų, karvių ir t.t. Mugės metu konkurso komisija iš kelių atrinktų sūrių rinks festivalio „Grand Prix“ – geriausią sūrį.

Sūrių konkurse kviečiami dalyvauti tiek mėgėjai, gaminantys sūrius sau, tiek profesionalai, parduodantys savo sūrius.

Komisijos nariai: pasaulinių konkursų teisėjas Charlie'is Turnbullas (Jungtinė Karalystė), sūrių gamybos ūkiuose konsultantas ir veterinarijos gydytojas homeopatas Hubert'as Hironas (Prancūzija), sūrininkas Omeras Seltzer (Izraelis), Lenkijos sūrių festivalio „Chas na Ser“ organizatorius, technologas Mirekas Sienkiewiczius ir sūrių technologas Mindaugas Vizgaitis iš Lietuvos.

Degustacijos

Festivalio metu nuo 10 iki 12 val. vyks keturios nemokamos degustacijos, kuriose svečiai iš Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Izraelio ir Lenkijos pristatys savo atsivežtus sūrius. Viešos degustacijos su išankstiniais bilietais vyks nuo 14 val. kavinės patalpose.

„Jų metu su savo srities ekspertų pagalba keliausime sūrių skonių labirintais, derinsime juos su skirtingais gėrimais. Tai – gastronominio malonumo ir specifinių žinių pripildyta valanda“, – sako festivalio organizatoriai.  

Degustacijų programa

13:00 Sūrių ir kavos derinimo degustacija. Emanuelis Ryklys, kavos entuziastas

14:00 Vyno ir sūrio degustacija. Agnė Dirgėlienė, „Vyno klubas“ 

16:00 Sūris ir alus. Linas Zakarevičius, „Sakiškių alus“ 

17:00 Sūriai iš Lenkijos, Mirek Sienkiewicz, Lenkijos sūrių festivalio „Czas Na Ser“ organizatorius 

„Liepos saulės kaitroje ir vasario speige jie visi kartoja savo maldą – keltis, eiti pas gyvulius, melžti, gaminti sūrį, vėl eiti pas gyvulius, melžti… Šie sumanūs šeimininkai deda ant Jūsų stalo geriausia, ką duoda gamta. Su pasididžiavimu dirbdami savo darbą jie yra ryšys tarp gamtos ir Jūsų – valgytojų. Jie patys gano savo gyvulius, patys juos melžia, patys gamina sūrius. Jie – tai sūrininkai“, – taip lyriškai festivalį pristato rengėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Druskininku meras jau 20 metu mero pareigose uzpakalio saknis i kede ileides. Kaip pootinas.

Tomas

Tomas portretas
Ar tikrai šis Šeštadienis jau bus Rugpjūčio 13d?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių