Ilgakojės gražuolės užsigeidęs A. Valinskas prisivirė košės

  • Teksto dydis:

Pramogų pasaulio atstovas A. Valinskas prisijuokavo – šįryt „Facebook“ paskyroje paskelbęs, kad ieško asmeninės vairuotojos, užsitraukė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos nemalonę.

„Lygių galimybių įstatymai neturi humoro jausmo“, - tai pareiškusi tarnyba pradėjo tyrimą dėl A. Valinsko galimai diskriminuojančio lyties pagrindu darbo skelbimo.

Darbo skelbime teigiama, kad ieškoma moteris, turinti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, galinti pradėti darbą ne vėliau kaip gegužės 10 dieną. Darbo skelbime su humoru pateikti ir kiti reikalavimai pretendentėms, tokie kaip „žavesys, grožis ir kerinti šypsena“, „ilgos kojos, kad lengviau pasiektų gazo pedalą“, „geras humoro jausmas“.

Lygių galimybių kontrolierė teigia, kad įstatymai neturi humoro jausmo, todėl savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl galimo Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo, draudžiančio skelbimuose priimti į darbą nurodyti reikalavimus, suteikiančius pirmenybę vienai iš lyčių, pažeidimo.

Tarnybai yra pavesta kontroliuoti dviejų įstatymų – Lygių galimybių įstatymo bei Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo vykdymo priežiūrą. Nepagrįstas žmogaus teisių apribojimas ar privilegijų teikimas dėl minėtuose įstatymuose išvardintų pagrindų yra laikomas įstatymų pažeidimu. Už reikalavimų nesilaikymą ir įstatymų pažeidimą pagal Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo 24 str.3 p. ir 5 p. gali būti skiriamas įspėjimas arba administracinė bauda nuo 28 iki 579 Eur, už pakartotinį pažeidimą bauda nuo 579 iki 1158 Eur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Butu malonu,kad tamsta Lygių galimybių kontrolierė parašytu PVZ kaip reikia pateikti darbo skelbimą ,kad iš karto atsijoti PVZ lyti? ir sutaupyti 50 procentu laiko kalbinant kitą lyti.

Avinas iš Lietuvos gardo

Avinas iš Lietuvos gardo portretas
Nupušo visai tarnybos. Veikt neturi ką. Taigi ką aš noriu- tą samdausi, ir išsitrynkit galvas. Aš irgi noriu gražios vairuotojos, ir su savo miersu dar kad būtų. Kurą pilsiu aš, nu suprantama į abu bakelius.

Sauliau

Sauliau portretas
Gerbiamas Valinskai manau ir is sito varianto galima padaryti sau. Jums net lygiu galymybiu instancija siulo sukurti nau ja sau pavadinimu ''ANO''
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių