Ar bus nutekinti programišių pavogti „Sostų karų“ epizodai?

  • Teksto dydis:

Amerikiečių kabelinę televiziją HBO ir vėl aplankė liūdnos dienos. Brangiais serialais garsėjanti televizija paskelbė, jog jie ir vėl patyrė kibernetinę ataką. Pasekmės – nutekinti dar nepasirodę „Sostų karų“ (angl. „Game of Thrones“) 7-ojo sezono epizodai ir scenarijus.

Remiantis „Entertainment Weekly“ žiniomis hakeriai iš HBO pavogė 1,5 terabaito duomenų tarp kurių – „Ballers” ir „Room 104“ serialų epizodai. Viskas paaiškėjo tuomet, kai sekmadienio vakarą keli HBO reporteriai gavo elektroninius laiškus su turiniu, kuriame buvo atskleista kibernetinės atakos medžiaga ir tikslas. Maža to, hakeriai elektroniniame laiške pareiškė, kad „HBO griūna“ ir netrukus jie sulauks daugiau atakų, o viso laiško turinys skambėjo maždaug taip:

„Labas, žmonija. Didžiausias kibernetinės erdvės nutekėjimas vyksta. Koks jo pavadinimas? Ogi tai  – HBO ir „Sostų karai“!!!!!! Jums pasisekė būti pirmuoju liudytoju, kuris visą tai gali atsisiųsti. Mėgaukitės ir platinkite mūsų žodžius. Su kiekvienu gerai platinančiu mes susisieksime. HBO griūna.”

HBO jau anksčiau yra susidūrusi su panašiomis kibernetinėmis atakomis prieš „Sostų karų“ serialą. 2015 metais pirmi keturi 5-ojo sezono epizodai buvo paviešinti internetinėje erdvėje, o 2016 metais HBO Nordic televizija, kuri yra pasiekiama Skandinavijos šalyse, per klaidą sugebėjo išleisti 6-ąjį sezoną viena diena anksčiau.

Naujausiam „Sostų karų“ sezonui HBO buvo pasiruošusi, jie netgi paprašė aktorių kolektyvo susikurti po kelis elektroninio pašto adresus saugesniam scenarijaus saugojimui. Visgi panašu, jog hakeriai sugebėjo apeiti ir šias gudrybes, bet pavogti „Sostų karų“ epizodai dar nėra paplitę internete ir neaišku ar tai įvyks. Pavyzdžiui, gegužės mėnesį hakeriai tą patį padarė su filmų „Karibų piratai. Salazaro kerštas“, bet po internetą juosta nebuvo išplatinta.

www.buvaukine.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių