Teatrų festivalis Telšiuose kviečia pasinerti į „Atspindžius“

  • Teksto dydis:

Didžiausia Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų šventė „Atspindžiai“ jau šį savaitgalį visus kviečia į Telšius pažiūrėti pagal lietuvių ar užsienio dramaturgiją sukurtų skirtingų žanrų, stilių spektaklių, kuriuose vaidina mėgėjai – įvairiausių profesijų žmonės, mėgstantys teatrą.

Lietuvoje yra daug įvairių mėgėjų teatrų, talentingų režisierių ir aktorių, sugebančių pradžiuginti žiūrovus nauju spektakliu. Spalį ir lapkritį vykusiuose „Atspindžių“ regioniniuose turuose dalyvavo 47 miestų ir rajonų centrų, 35 miestelių ir kaimų mėgėjų teatrai, parodę net 82 spektaklius.

„Šių metų „Atspindžiai“ buvo išskirtinai gausūs dalyvių. Labai pradžiugino spektaklių meninis lygis: iš 82 parodytų spektaklių 38 komisija įvertino labai gerai. Itin ryškūs šiemet buvo publicistiniai spektakliai. Tai pat džiugu, kad jauni režisieriai atsigręžia į lietuvių dramaturgiją: matėme puikių pastatymų pagal mūsų klasikų Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės, Žemaitės, Balio Sruogos kūrinius. Taip pat kuriami spektakliai apie savo krašto šviesuolius, apie miestų ir miestelių istorijas, problemas ir įsimintinus, šviesius įvykius“, – pasakojo šventės koordinatorė, Lietuvos nacionalinio kultūros centro Teatro poskyrio vadovė Irena Maciulevičienė.

Dalyvaus geriausiai pasirodę

Gruodžio 3–4 d. Telšių Žemaitės dramos teatre rengiamoje baigiamojoje šventėje dalyvaus geriausiai pasirodę miestų ir rajonų centrų teatrai, tad žiūrovai išvys ryškiausius ir meniškiausius pasirodymus.

Šeštadienį 10 val. prasidėsiančioje šventėje dalyvaus Kretingos raj. kultūros centro Egidijaus Radžiaus teatras, Jonavos raj.  savivaldybės teatras, Anykščių kultūros centro mėgėjų teatras, Šakių kultūros centro Zanavykų teatras, Skuodo kultūros centro Žemaičių teatras.

Sekmadienį 11 val. į savo pasirodymus kvies Jurbarko kultūros centro Konstantino Glinskio teatras, asociacija „Rokiškio teatras“, Druskininkų teatras „Niša“ kartu su sveikųjų ir neįgaliųjų klubu „Erzon“, Vilniaus jaunimo teatras „Arlekinas“ ir Rokiškio liaudies teatras.

Šiemet Lietuvos nacionalinis kultūros centras surengė jau 23-ią mėgėjų teatrų apžiūrą. Nuo 1991 m. šventėje „Atspindžiai“ parodyta beveik 700 spektaklių, sukurta per 7 tūkst. vaidmenų.

Daugiau informacijos: Irena Maciulevičienė, tel. 8 674 155 82, el. p. teatras@lnkc.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių