Prieš kelionę į šokių čempionatus – spektaklis

Šeštadienį Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje šokio spektaklį parodys šokių studija “Intrus”, po kelių dienų atstovausianti Lietuvai Pasaulio ir Europos disco bei street dance show čempionatuose Slovakijoje.

Uostamiesčio jaunimo klubo „Saulutė“ šokių studija “Intrus” paruošė publikai staigmeną - street dance show spektaklį „Pašok man tai...“. Jis šiek tiek primins Pelenės istoriją, bet jaunieji šokėjai ją interpretuoja naujai ir šiuolaikiškai. “Tai istorija apie jaunystę ir išmintį, vienišumą ir meilę, sunkumus ir atkaklumą”, - aiškino jie.

Kaip pasakojo studijos vadovas Mindaugas Lekauskas, spektaklis sukurtas iš šokių, kurie parengti Pasaulio ir Europos disco bei street dance show čempionatams. Jaunieji atlikėjai šiuo pasirodymu ne tik pristatys čempionatams paruoštas programas. Jie viliasi surinkti lėšų kelionei į juos.

Į Slovakiją rugsėjo 8-12 dienomis ruošiasi važiuoti dvi “Intrus” komandos - po 16 šokėjų mažųjų (iki 12 metų) ir vyresniųjų grupėse. Pastaroji pasirodys suaugusiųjų kategorijoje Pasaulio čempionato, o jaunesnieji varžysis su kitomis komandomis iš Europos. Pasak M.Lenkausko, matyt, dėl ekonominės krizės abu čempionatai šiemet vyksta vienu metu ir toje pačioje vietoje. Pavasarį “Intrus” šokėjai dalyvavo nacionalinėje atrankoje ir iškovojo teisę atstovauti šaliai tarptautiniame renginyje. Analogiškame prieš kelerius metus yra pasirodę vilniečiai. “Intrus” - pirmieji klaipėdiečiai, “pralaužę ledus” į tokio masto disco bei street dance show varžybas. „Paskaičiavome, kad kelionei, dalyvių mokesčiams mums prireiks 18700 litų. Didžiąją dalį šios sumos surinko vaikų tėvai, bet dar šiek tiek trūksta. Viliamės, kad mūsų pasirodymas žiūrovams patiks, ir jie paaukos, kiek negaila“, - kalbėjo „Intrus“ vadovas.

Laikrodžių muziejaus kiemelyje pristatomame “Intrus” projekte dalyvaus ne tik šokėjai, bet ir fakyrai, grafitininkai. Tikimasi, kad į ugningą, interaktyvų gatvės kultūros šou įsilies ir žiūrovai, kartu šokdami ir piešdami grafitus.

Renginys organizuojamas bendradarbiaujant šokių mokyklai „Intrus“ ir Laikrodžių muziejui. Kaip sakė muziejininkė Indrė Macijauskienė, juo siekiama kultūriškai sulieti šiuolaikinį gatvės meną ir jaukią istorinę aplinką.

“Intrus” šokio spektaklis „Pašok man tai...“ - rugsėjo 5-ąją 18 val. Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje (Liepų g. 12).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių