Per pomidorų mūšį Ispanijos miesto gatvės vėl nusidažė raudonai

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai žmonių svaidė vieni į kitus tonas prinokusių pomidorų, virtusių raudona tyre, užliejusia vieno Ispanijos rytinio miestelio gatves per kasmetinį „Tomatinos“ festivalio gatvės mūšį.

Sunkvežimių kolona, vežanti 160 tonų pomidorų, trečiadienį ryte judėjo siauromis miesto gatvėmis, o priekabose stovintys žmonės žėrė krovinį susirinkusiems būriams žmonių, kurie džiaugsmingai pradėjo valandą trukusį pomidorų mūšį.

Miestelyje, turinčiame tik 10 tūkst. gyventojų, per valandą trukusį mūšį 22 tūkst. pusnuogių vietinių ir turistų svaidė vieni į kitus pomidorus ir murkdėsi gatvę užliejusioje raudonoje tyrėje.

Organizatoriai pataria prieš metant pomidorą į priešininką daržovę sutraiškyti, kad smūgis nebūtų per stiprus, dėvėti senus drabužius ir užsidėti plaukimo akinius, kad akys būtų apsaugotos nuo rūgščių sulčių.

Šių metų „Tomatina“ yra jau ketvirtoji, kai atvykėliai turi susimokėti, kad galėtų dalyvauti pomidorų mūšyje.

Kai renginys vidurdienį baigėsi, organizatoriai pradėjo plauti gatves, liedami vandenį iš žarnų, o dalyviai galėjo pasinaudoti viešais dušais.

Ši tradicinė šventė, praminta „didžiausiu pasaulyje maisto mūšiu“, kasmet pritraukia daugybę užsieniečių, ypač iš Didžiosios Britanijos, Japonijos, Australijos ir Jungtinių Valstijų.

Pomidorų mūšiai Bunjolyje nuo 1945-ųjų rengiami kasmet paskutinį rugpjūčio trečiadienį, miesto globėjų – šventojo Luiso Bertrano ir Vargšų Dievo Motinos – garbei.

Manoma, kad „Tomatinos“ tradicija prasidėjo, kai grupė vietos jaunuolių pagrobė pomidorų ir kitų daržovių iš vieno gatvės prekiautojo ir pradėjo juos svaidyti vieni į kitus, bet esama ir kitokių festivalio kilmės aiškinimų.

Valdant diktatoriui Francisco Franco (Fransiskui Frankui) ši šventė buvo uždrausta, nes neturi jokios religinės reikšmės, bet 8-ajame dešimtmetyje vėl buvo pradėta švęsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių