Naująjį teatro sezoną – naujumo paieškos

Naująjį kūrybinį sezoną Kauno valstybinis muzikinis teatras (KVMT) pradės lietuviškai muzikai skirtu renginiu. "Stengiamės į lietuvišką muziką pažvelgti truputėlį kitaip.

Naująjį kūrybinį sezoną Kauno valstybinis muzikinis teatras (KVMT) pradės lietuviškai muzikai skirtu renginiu. "Stengiamės į lietuvišką muziką pažvelgti truputėlį kitaip. Norime, kad būtų įdomu ir nekasdieniška, kad atėjęs žiūrovas išvystų kitokią programą, negu yra įpratęs matyti šiame teatre", – sako teatro vadovas Benjaminas Želvys ir pabrėžia: tai nebus kažkas šokiruojančio, tai nebus avangardas.

Permainos orkestre

Spalio 1-ąją vyksiančio koncerto programoje skambės žinomų ir rečiau skambančių sceninių vokalinių kūrinių interpretacijos. Teatro gerbėjai galės prisiminti lietuvių kompozitorių sceninių kūrinių fragmentus, dainas. Skambės netikėtos žinomų melodijų aranžuotės, nuspalvintos simfodžiazo ir folkdžiazo intonacijomis. Bus galima pamatyti ir keletą naujų choreografinių kompozicijų, sukurtų būtent šiai koncerto premjerai.

Teatralizuotoje, sceniniais ir šviesos efektais nuskaidrintoje programoje dalyvaus beveik visas teatro meno kolektyvas – solistai, choro dainininkai ir baleto šokėjai, orkestrui diriguos Julius Geniušas ir šiųmetis Auksinio scenos kryžiaus laureatas Jonas Janulevičius. Pastarasis, beje, nuo šio sezono taps naujuoju KVMT vyriausiuoju dirigentu ir šiame poste pakeis ilgametį kolegą maestro J.Geniušą, kurį dabar dažniau bus galima išvysti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatre.

Kitokia "Grafaitė Marica"

Spalio 8 d. planuojama pristatyti ir atnaujintą net devynerius metus gyvuojančią klasikinę Imrės Kalmano operetę "Grafaitė Marica": daugelį vaidmenų patikėta atlikti per pastaruosius kelerius metus į teatrą atėjusiems jauniems solistams. Maricą dainuos ir vaidins Ieva Goleckytė, Lizą – Ingrida Kažemėkaitė, Tasilo herojų žiūrovams pristatys Andrius Apšega, o Župano – Egidijus Bavikinas.

Kunigaikštienės Kudenštain vaidmenį, kuriuo Auksinį scenos kryžių 2007 m. už nepagrindinį vaidmenį pelnė ilgametė teatro primadona Danutė Dirginčiūtė, nuo naujojo sezono atliks Laimutė Kuzmickaitė-Milašienė. Prie dirigento pulto stos kitas muzikinis vadovas – naująją solistų sudėtį ruošia maestro Virgilijus Visockis.

Miuziklų sąraše – "Karmen"

Lapkričio 27 d. žiūrovai kviečiami į visiškai naują ir itin intriguojantį šio sezono pastatymą – kompozitoriaus Franko Wildhorno miuziklą "Karmen".

Aistringos, savo norų nevaržančios, laisvos sielos čigonės Karmen istoriją pirmasis papasakojo prancūzų rašytojas Prosperas Mérimée (1845), įkvėptas rusų poeto Aleksandro Puškino dar 1824 m. sukurtos romantinės poemos "Čigonai". Operos scenoje ją išgarsino jo tėvynainis kompozitorius Georges Bizet.

Ši drama sulaukė daugelio meninių interpretacijų šokio, kino formomis. O štai mūsų dienų amerikiečių muzikinio teatro meistrai – dramaturgas Normanas Allenas, kompozitorius F.Wildhornas ir dainų tekstų autorius Jackas Murphy – nutarė, kad papasakoti apie Karmen dramą tinka ir miuziklo žanras.

Lietuvoje miuziklą stato režisierius Kęstutis Jakštas, dirigentas J.Janulevičius, scenografas Gintaras Makarevičius, kostiumų ir grimo dailininkė Kotryna Daujotaitė, šviesų dailininkas Audrius Jankauskas, choreografai Dainius Bervingis ir Gintaras Visockis.

Pagrindinius vaidmenis miuzikle kuria Viktorija Streiča, Gabrielė Bielskytė, Egidijus Bavikinas, Raimondas Baranauskas, Karina Krysko, Marija Arutiunova, Akvilė Garbenčiūtė, Jeronimas Milius, Ramūnas Urbietis, Gediminas Maciulevičius, Giedrius Prunskus, Rita Preikšaitė, Nomeda Vilkanauskaitė, Jonas Lamauskas, Žanas Voronovas, Kęstutis Alčauskis, Ieva Vaznelytė, Sabina Martinaitytė ir dar didžiulis būrys atlikėjų.

Miuzikle veiksmas vyksta mūsų dienomis, tad Karmen istorija įgauna netikėtų posūkių. Veiksme atsiras ir personažų bei intrigų iš šių dienų gyvenimo. Miuziklo muzika glaudžiai siejama su flamenko muzikos ir šokio tradicijomis, todėl per repeticijas su artistais dirba šio unikalaus ispanų folkloro specialistai lietuviai: šokėja Beata Molytė, dainininkė Brigita Bublytė ir gitaristas Andrius Masilionis.

Ypatinga Sausio 13-oji

Baigiantis metams, kaip visada, bus ruošiama uždegančių emocijų pliūpsniais žėrinti originali Naujametė programa. Žiūrovai, palydintys senuosius metus Muzikiniame teatre, išsamiai dalijasi puikiais atsiliepimais apie jau rodytus išskirtinės šventės minėjimo koncertus. Jų lūkesčių neapvilti bus stengiamasi ir šiais metais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsinaujinimo linketojams

atsinaujinimo linketojams portretas
Kaip praktika rodo, tie seni pensininkai daugiau gali, nei jus apie save galvojate

...,

..., portretas
linkiu pakelti atlikimo technika ir keisti beviltiskus veteranus.

Atsinaujinimas

Atsinaujinimas portretas
Senukus pensininkus "grojančius" orkestre keiskite jaunimu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių