Nacionalinės premijos laureatai – V. Papievis, V. Anužis, G. Lukšas

  • Teksto dydis:

Tarp šiųmetinių Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų – rašytojas Valdas Papievis, aktorius Vytautas Anužis, režisierius Gytis Lukšas.

Šių metų premijos laureatais taip pat tapo džiazo muzikai Viačeslavas Ganelinas, Vladimiras Tarasovas, Vladimiras Čekasinas, architektas Audrius Ambrasas, tapytoja Rūta Katiliūtė.

Trečiadienį laureatus paskelbė Nacionalinės kultūros ir meno premijos komisijos pirmininkė Viktorija Daujotytė.

A.Ambrasas apdovanotas už jaukų miesto erdvių formavimą ir tvarkos jame atsakomybę, aktorius V.Anužis – už klasikinės aktorinės mokyklos šiuolaikiškumą. Džiazo muzikantai V.Ganelinas, V.Tarasovas ir V.Čekasinas įvertinti už Lietuvos džiazo mokyklos sukūrimą. Tapytoja R.Katiliūtė apdovanojimą gavo už abstrakčiosios tapybos kūrybingumą, kino režisierius G.Lukšas – už kūrybišką nacionalinės literatūros interpretaciją kino kalba, rašytojas V.Papievis – už egzistencinės patirties raišką ir atnaujintą romano estetiką.

G.Lukšui ir džiazo trio atstovams apdovanojimas skirtas už viso gyvenimo nuopelnus, kitiems keturiems laureatams – už septynerius kūrybingus gyvenimo metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių