Kernavėje džiugins jaunieji liaudies kūrybos atlikėjai

  • Teksto dydis:

Gausus būrys dainorėlių, pasakorių ir muzikantų birželio 4 d. visus kviečia į vieną gražiausių ir įspūdingiausių Lietuvos vietų – Kernavę, ant Pilies kalno: čia vyks Lietuvos vaikų ir moksleivių – liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“ laureatų koncertas, skirtas Piliakalnių ir Tautinio kostiumo metams paminėti.

Ant Pilies kalno susirinkę net 89 jaunieji atlikėjai džiugins žiūrovus tarmiškai atliekamomis liaudies dainomis, sakmėmis, pasakojimais, tradiciniais liaudies instrumentais atliekamomis melodijomis. Šventiniame renginyje bus apdovanoti 89 „Tramtatulio“ laureatai ir 63 diplomantai. Tarp šių metų laureatų – 22 instrumentinės muzikos atlikėjai, puikiai grojantys pučiamaisiais, styginiais, dumpliniais instrumentais, net penki smagiai muzikuojantys instrumentiniai ansambliai, 20 dainininkų ir aštuoni pasakotojai. Jauniausiam šventės dalyviui iš Varėnos – ketveri, vyriausiam – 18 metų.

Renginys šiemet sutampa su Tarptautine tėvo diena, tad konkurso laureatai kūrinius skirs ir vienam svarbiausių žmonių savo gyvenime – Tėvui.

Tikimės, kad šis prasmingas renginys ir toliau skatins jaunimą domėtis mūsų tradicijomis, kultūra ir augins kartą, kuri myli savo kraštą, didžiuojasi juo.

„Šiemet viltingai galime džiaugtis naująja jaunųjų mokytojų karta, kurią išaugino vaikų ir moksleivių konkursas. Net trys buvę „Tramtatulio“ laureatai ir diplomantai Andrius Darčianovas, Skaistė Blinstrubaitė ir Emilija Žičkytė konkursui paruošė jau savo mokinius. Tikimės, kad šis prasmingas renginys ir toliau skatins jaunimą domėtis mūsų tradicijomis, kultūra ir augins kartą, kuri myli savo kraštą, didžiuojasi juo“, – sakė konkurso organizatorė Jūratė Šemetaitė.

Šiais metais vietiniuose konkurso turuose dalyvavo per 1 tūkst., regioniniuose – 636, o į respublikinį ratą atrinkti 242 gabūs, dainuojantys, grojantys, tarmiškai pasakojantys vaikai.

Konkursą „Tramtatulis“, ugdantį pavienius jaunuosius lietuvių liaudies dainų, sakytinės kūrybos, instrumentinės muzikos atlikėjus, jau septintą kartą organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su miestų bei rajonų savivaldybių kultūros ir švietimo skyriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių