Birštono džiazo festivalio Didysis prizas įteiktas V. Ramoškai

Birštone baigėsi aštuonioliktasis tarptautinis džiazo festivalis. Žiūrovai per tris dienas išvydo 20 muzikinių naujų projektų, o festivalio Didysis prizas įteiktas žinomam trimitininkui Valerijui Ramoškai, kuris džiazo festivalį vadina antraisiais namais.

Lietuviško džiazo meka šįkart sukvietė 20 džiazo kolektyvų su išskirtiniais muzikiniais projektais. Džiazo maratono projektuose kartu su pasaulyje žinomais Lietuvos muzikantais scenoje – svečiai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Brazilijos, Švedijos, Danijos ir kitų šalių.

„Ieškom, kad apimtų plačią amplitudę: nuo jauno iki brandaus, kad apimtų visą Lietuvą. Kad būtų nauja, specialiai kurta mėnesį iki festivalio. Ieškom, kad būtų tarptautiniai ryšiai tarp lietuvaičių ir užsieniečių. Norime apimti įvairias mokyklas ir tokias, kurias baigė seni grandai, kaip Čekasino mokykla. Norime paliesti ir Muzikos akademiją, Vilniaus kolegijos projektus“, – pasakoja Birštono kultūros centro direktorius, festivalio sumanytojas Zigmas Viliekis.

Birštono džiazo festivalio Didysis prizas už svariausią indėlį į Lietuvos džiazą įteiktas žinomam trimitininkui, daug dirbančiam su jaunais džiazo muzikantais, V. Ramoškai. 

„Džiazas yra visas mūsų gyvenimas, improvizacija: improvizuoji kalbėdamas, kažką veikdamas“, – sako Didžiojo prizo laimėtojas V. Ramoška.

Tris dešimtmečius tradicijas puoselėjantis Birštono festivalis kaskart sulaukia apie pusketvirto tūkstančio klausytojų. Džiazo gerbėjai į kurortą traukia ne tik iš Lietuvos. Ir jie, pasak džiazo meistrų, itin reiklūs.

„Aš keliu sau užduotį maksimaliai iš savęs išspausti kažką įdomesnio, padaryti viską, kas įmanoma. Esu grojęs ir su savo grupe, ir vienas, ir su muzikantu iš Vokietijos, ir dabar su bigbendu. Noriu pateikti maksimaliai viską, ką aš galiu, ir, manau, festivalis to vertas“, – teigia kompozitorius Dainius Pulauskas.

Šiemet kai kurie festivalio koncertai persikėlė į naują kultūrinę erdvę – Kurhauzą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių