Austrų kino aktorius H. Bergeris mirė būdamas 78 metų

Austrijoje gimęs aktorius Helmutas Bergeris, XX amžiaus septintojo ir aštuntojo dešimtmečių Europos kino žvaigždė, išgarsėjęs vaidmenimis italų režisieriaus Luchino Visconti (Lučino Viskončio) filmuose, ketvirtadienį mirė, pranešė jo agentas. Jam buvo 78 metai.

H. Bergeris mirė „ramiai, bet vis dėlto netikėtai“ ankstų ketvirtadienį savo gimtajame Zalcburge, rašė jo agentas Helmutas Bergeris savo įmonės interneto svetainėje.

H. Bergeris gimė 1944 metų gegužės 29 dieną Bad Išlyje, Austrijoje. 1964 metais jis dirbo statistu Romoje, kol jį atrado L. Visconti, kuris vėliau tapo jo partneriu ir 1966 metais suteikė jam pirmąjį vaidmenį. Jis suvaidino svarbius vaidmenis tokiuose L. Visconti filmuose kaip „Dievų žlugimas“ (The Damned), „Liudvikas“ (Ludwig) ir „Šeimos portretas interjere“ (Conversation Piece). 

H. Bergeris taip pat vaidino Vittorio De Sica (Vitorijaus De Sikos) filme „Finzi-Contini sodas“ (The Garden of the Finzi-Continis), Massimo Dallamano (Masimo Dalamano) filme „Dorianas Grėjus“ (Dorian Gray), o vėliau – Francio Fordo Coppolos (Fransio Fordo Kopolos) filme „Krikštatėvis III“ (The Godfather Part III).

Po virtinės sveikatos problemų H. Bergeris 2019 metų lapkritį paskelbė apie aktoriaus karjeros pabaigą.

H. Bergerio agentas teigė, kad „jis visą gyvenimą vadovavosi šūkiu „La Dolce Vita“ (it. Saldus gyvenimas).“ Jis citavo H. Bergerio žodžius, pasakytus prieš daugelį metų: „Aš gyvenau tris gyvenimus ir keturiomis kalbomis! Je ne regrette rien! (pranc. Dėl nieko nesigailiu!)“

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

capalas

capalas portretas
Puikus aktorius.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių