Žymus juvelyras S.Virpilaitis su paroda užsuko į Klaipėdą

„Klaipėdos galerijoje“ trečiadienį pirmąkart uostamiestyje savo kūrinių parodą atidarė vienas garsiausių ir originaliausių Lietuvos juvelyrų Sigitas Virpilaitis.

Jaunesniems kolegoms jis yra kokybės etalonas, kritikams – konceptualumo ir profesionalumo įsikūnijimas, o žiūrovams pamatyti S.Virpilaičio darbus – reta, todėl nepaprastai trokštama šventė. Autorius – savitas, ironiškas, jo kūriniai nepaprastai kokybiški ir pasižymi tik šiam juvelyrui būdingu stiliumi.

„Parodoje Klaipėdoje pristatau papuošalus, sukurtus iš mamuto kaulo ir perlų. Retai naudoju šias medžiagas savo kūriniuose, tad ir man pačiam buvo smalsu, kas iš to išeis. Lyg paimtum seniai nenaudojamus muzikinius instrumentus, dulkančius orkestrinės duobės kampe, ir bandytum jais išgauti visus įmanomus garsus“, – mintimis dalijosi autorius.

S.Virpilaičiui gerą gabalą mamuto ilties prieš keletą metų padovanojo Lietuvoje viešėjęs Amerikoje gyvenantis ir kuriantis juvelyras Aleksandras Šepkus. Dailininkas kruopščiai, be jokių gudrybių, pasitelkęs tik savo talentą ir amato išmanymą, rankų miklumą ir kantrybę, išgraviravo perregimus mamuto kaulo ažūrus, iš kurių „nuaudė“ koljė, seges ir auskarus. Kiekviename objekte autoriui buvo svarbi formos ir spalvų dermė: smulkus šviesiai gelsvo kaulo ažūro ir visais atspalviais žėrinčių pilkų perlų sąskambiai liudija apie kūrėjo meistrystę ir subtilumą.

„Kviečiame į parodą – pajusti atgaivą akims ir mintims. Tai mūsų galerijos dovana jums artėjančio stebuklingo kalėdinio laikotarpio proga“, – sakė galerijos direktorė Violeta Jusionienė.

„Klaipėdos galerijos“ filiale centrinėje uostamiesčio Herkaus Manto gatvėje S.Virpilaičio juvelyrikos paroda „Mamuto kaulas ir perlai“ veiks iki 2013 m. sausio 17 d. Ją, kaip ir kitas šios galerijos parodas, galima apžiūrėti nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių