Uostamiesčio kūrėjai – trumpojo metražo filme „Pašteto brolija“

Trečiadienį Klaipėdoje rengiama Arūno Eimulio trumpametražio filmo „Pašteto brolija“, susukto uostamiestyje, peržiūra ir susitikimas su kūrybine komanda.

Anot kūrybinės komandos, „Pašteto brolija“ – tai filmas, kuriame nuotykiai susipina su egzistenciniais klausimais, o juodąjį humorą keičia liūdesys; kur žmogų dalinasi krikščionybė ir pagonybė, kuriame personažas per storą asfalto sluoksnį girdi požeminių upių gargėjimą ir žemės kvėpavimą.

Filmo personažai – karališkais vardais, bet pilkomis vergiškomis sielomis. Jie keistuoliai, kankinami įvairių kompleksų ir manijų. Silpni, maži žmonės, tačiau patenkantys į nepaprastas, paradoksalias situacijas, kuriose dažniausiai nelaimi. Jie nepasinaudoja Fortūnos suteikiamais šansais. Jie nekeičia pasaulio. Tačiau... Susiklosčius aplinkybėms, tokia galimybė jiems atsiranda.

A.Eimulis dar studijų laikais įsigijo internetinę kamerėlę ir su draugu, kambarioku Donatu Ravaičiu pradėjo filmuoti trumpus namudinius filmukus, kurie sulaukė didelio susidomėjimo bei pasisekimo. Nuo tada Arūnas nusprendė susieti savo gyvenimą su filmavimu. Suprantama, tai nebuvo paprasta, teko tam skirti daug laiko ir įdirbio, kad aistra virstų gyvenimo būdu.

A.Eimulis su D.Ravaičiu šiuo metu dirba savo įsteigtoje „Vaizdo studijoje” Klaipėdoje ir kartu su būreliu bendraminčių toliau filmuoja trumpus filmus bei įgyvendina kultūrinius projektus su Klaipėdos alternatyviojo kino vėliava. Jų darbai buvo demonstruoti ir įvertinti įvairiuose Lietuvos ir užsienio festivaliuose.

Jaunasis režisierius yra aštuonių trumpametražių filmų autorius, planuojantis filmuoti antrąją „Pašteto brolija“ seriją.

Trumpai – apie pirmąją. 18 min. juosta susukta 2011 m. Režisierius – A.Eimulis, režisieriaus asistentė – Lina Linkevičiūtė, scenarijus – Mindaugo Valiuko, operatorius – D.Ravaitis, muzika – Kristijono Lučinsko.

Vaidina: Nerijus Gedminas, Viačeslavas Mickevičius, Toma Gailiūtė, Kazimieras Žvinklys, Vaidas Jočys, Liudas Vyšniauskas, Darius Vaičekauskas, Nijolė Sabulytė, Kristina Kazlauskaitė-Kažukauskienė, Monika Svidraitė, Renata Idzelytė, Liepa, Žydrūnas Ramonas, Marius Plečkaitis, Adomas Stančikas, Monika Krilavičiūtė-Batienė, Raimonda Vaičiūtė, Marius Drakšas, Rima Tamošiūnaitė, Steponas Viluckas, Živilė Sabaliauskaitė, Artūras Iljinas, Edvardas Bertašius, Marijona Šopagienė, Vaidas Monstavičius, Vaida Šaltenytė, Dominas Pulokas, Mikalojus Urbonas, Kęstutis Bručkus, Kastytis Miliauskas.

Filmo prodiuseriai – Algirdas Sabaliauskas ir Tomas Jašinskas, prodiuserinė kompanija – KAK.

Pirmosios „Pašteto brolijos“ serijos pristatymas – balandžio 4 d. 18.15 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2). Įėjimas – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių