Spektaklyje „1/3 gyvenimo“ teatras „Atviras ratas“ gilinasi į sapnus

Pažiūrėti į tai, ką veikiame trečdalį savo gyvenimo, kviečia teatras „Atviras ratas“. Antroji naujojo sezono premjera šiame teatre ne tik aktoriaus ir dramaturgo Justo Tertelio režisūrinis debiutas, bet ir galimybė žiūrovams išsiaiškinti sapnų reikšmes.

Įrodyta, kad trečdalį savo gyvenimo žmogus praleidžia miegodamas. Būtent apie tai, kas vyksta tuo metu, kai sapnuojame, pasakoja spektaklis „1/3 gyvenimo“. Teatrui „Atviras ratas“ – tai antroji premjera šį sezoną, o aktoriui Justui Terteliui – pirmasis režisūrinis darbas.

„Mano dėdė man papasakojo sapną. Sako: vakar naktį aš visą naktį diskutavau su mūsų Ministru Pirmininku. Ir aš pagalvojau, kad tai labai įdomi galimybė – pasižiūrėti į sapną ne tik kaip į kažkokią labai abstrakčią, nesuvokiamą erdvę, o į kaip galimybę susitikti ten kažkokius veikėjus ar kažkokius realybėj egzistuojančius žmones, su kuriais gali išsiaiškint ir savo santykius“, – kaip gimė pjesės idėja, pasakoja spektaklio režisierius J. Tertelis.

Kūrybinė grupė sako, kad kuriant spektaklį reikėjo būti lengvai išprotėjusiems, ne tik tam, kad suvaidintum konfliktus  su pasąmone, bet ir tam, kad suvoktum sapnų prasmes.

Tai trečioji J. Tertelio pjesė, kurią parašyti ir pagal ją pastatyti spektaklį užtruko bene metus.

„Jeigu žiūrėdami tikrovišką spektaklį mes labai logiškai – priežasties ir pasekmės dėsniu – galime suprasti, kodėl tas veikėjas elgiasi taip ar anaip, tai čia mes norim, kad žiūrovas pats atspėtų, kodėl jis taip elgiasi. Jeigu jis susitinka tą žmogų sapne, tai kodėl jis jį susitinka ir ką jam reiškia realybėje tas žmogus“, – teigia J. Tertelis.

„Sapnai turi savitas taisykles ir kuriant tą spektaklį reikia tas taisykles įsisavinti. Šiąnakt sapnavau šitą premjerą – buvo košmaras“, – sako aktorius Šarūnas Banevičius.

Savotiškame sapnų aiškinimo seanse žiūrovai laukiami „Menų spaustuvėje“ penktadienį ir šeštadienį.


Šiame straipsnyje: Atviras ratasteatraskultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių