Poetas D.Milašauskas Klaipėdoje pristatys savo trieilių knygą

Ketvirtadienį Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje vyks Danieliaus Milašausko eilėraščių rinkinio „Rumbai“ – trieilių knygos pristatymas. Jame dalyvaus knygos autorius, vakarą ves poetas Dainius Sobeckis.

Klaipėdoje gyvenantis D.Milašauskas (g 1963) į poeziją įsiliejo sulaukęs gogeniško amžiaus – 2009-aisiais uostamiestyje pasirodė jo pirmoji knyga „Smėlio raktai“. Iki tol jis studijavo Kaliningrado žuvininkystės institute, dirbo žvejybiniame laivyne mechaniku, tarnavo sovietinės kariuomenės pasienio dalinyje prie Kinijos sienos, baigė Vilniaus universiteto Filologijos fakultetą, dirbo dėstytoju Klaipėdos universiteto Lietuvių kalbos katedroje, savaitraščio „Pajūrio verslas“ vyr. redaktoriumi, redagavo knygas.

Rinkinys „Rumbai“ – antroji D.Milašausko knyga.

Autoriaus teigimu, į ankštą japonų haiku formą įsprausta daug egzistencinės tiesos ir impresijos. Savo trieilių rinkinyje D.Milašauskas ieško naujų, klasikinio trieilio nepramintų takų. Neretai jo lakonikoje sutelpa kažkieno gyvenimas. Rinkinyje yra ne tik senriu ir haiku, bet ir koanų bei kitokių trieilių.

„Rumbus“ tiksliausiai reprezentuoja koanas „neplauk pasroviui / ir prieš srovę neplauk / plauk kur tau reikia“.

Nors, anot poeto, sermėgius Sokratas ir kviečia patyrinėti anapus, tačiau paklausykim tylos ir koanų, primirštų ir negirdėtų dainų, kol ateis mūsų laikas.

Knygos sutiktuvės – 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių