P. Gražulis: esu dėkingas tėvams, kad vaikystėje mane mušė

Ar Seimas gegužę išdrįs uždrausti  fizines bausmes vaikams?  Parlamentarės Onos Valiukevičiūtės pataisos  ne juokais išgąsdino jos partijos kolegą „tvarkietį“ Petrą Gražulį,  visą būrį Seimo konservatorių, dalį tėvų ir psichologų.  Apie tai bus diskutuojama šiandien laidoje „Diagnozė: valdžia“  20.15 per LNK.

„Tai šeimų genocidas“, - nesirinkdama žodžių naujas pataisas įvertino kadaise kaip seksekspertė pagarsėjusi Milda Bartašiūnaitė.  Ji socialiniame tinkle „Facebook“  įkūrė grupę „Neleisime  valdžiai grobti mūsų vaikų“, kurioje per kelias dienas susibūrė keli tūkstančiai narių.  M. Bartašiūnaitė laidoje „Diagnozė:  valdžia“ pasakos, kaip dėl panašių teisės aktų,  kokius siūlo O. Valiukevičiūtė, užsienyje jau kenčia lietuvių šeimos. „Ten vaikai masiškai paimami iš bet kokios šeimos ir vežami į privačius vaikų namus, pakanka anonimo pranešimo, kad vaikas šeimoje skriaudžiamas ar neprižiūrimas. Viena moteris iš Didžiosios Britanijos kaunasi dėl anūko, kuris išvežtas į privačius vaikų namuos ir ten įkainotas 45 tūkst. svarų,  vakariečiams taip sudaroma galimybė įsivaikinti sveikus vaikus iš Rytų Europos “, - savo įtarimais dalijasi M. Bartašiūnaitė.

Pasak O. Valiukevičiūtės, pagal naujas pataisas sankcijų sulauktų tik tie tėvai, kurie savo atžalas auklėja diržu, kumščiu. „Tai bus tėvų drausminimo priemonė, nes smurtas prieš vaikus Lietuvoje klesti“, - sako pataisų autorė. Esą priimti griežtesnius įstatymus ragina ir Jungtinių Tautų ekspertai.

Naujausi tyrimai rodo, kad daugiau kaip pusė lietuvių  pateisina ir naudoja fizines bausmes vaikams.  „Esu vaikystėje gavęs beržinės košės, dėl to tik dėkingas  tėvams, kurie tada aplaužė mano ambicijas, mano ragelius, nieko bloga nematau, kad už reikalą vaikas gauna į kailį“,  - P. Gražulis  savo frakcijos kolegės O. Valiukevičiūtės pataisas vadina tiesiai šviesiai - šeimos griovimu.

Viena iš laidos dalyvių, organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė  R. Dičpetrienė neišlaikys beklausydama parlamentaro išvedžiojimų: „Jeigu Jūsų, pone Petrai, vaikystėje nebūtų mušę, Jūs galbūt prezidentas būtumėte“ .



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
O Gražulio padėka neturėjo baigtis "ir dėl to nesu gėjus"? ;) Man jo kartais gaila.

viktoras

viktoras portretas
Normalūs tėvai negali mušti vaikų, nes tai brangiausias turtas. Matyt, gerb. Gražulį mušė ne tik per užpakaliuką. Labai gaila. Manau, todėl jis toks piktas ir aršus, nes patyrė smurtą šeimoje. Yra psichologinės pagalbos tarnybos, kurios labai kompetetingai padeda patyrusiems smurtą šeimoje. Padėkime mūsų Seimo nariui, patys juk rinkom...

Alma

Alma portretas
o Dicpetrene buvo zaginama todel ji GV vadove, aha, aisku kas ji per viena
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių