Naujųjų metų dieną 40 tūkst. žmonių išsimaudė ledinėje Šiaurės jūroje

Net 40 tūkst. žmonių antradienį nepabūgo ledinio vandens ir pasiekė rekordą, pasinėrę į Šiaurės jūrą per tradicines Naujųjų metų dienos maudynes Nyderlanduose, pranešė organizatoriai.

„Apie 10 tūkst. besimaudančiųjų buvo Scheveningene ir rekordinis skaičius - 40 tūkst. žmonių - visuose Nyderlanduose“, - sakė organizatorių atstovė Jiske Barten.

Hagos kurortinis priemiestis Scheveningenas yra pagrindinė iš 102 vietų, kuriose organizuojamas šis populiarėjantis naujametinis renginys.

Daugelis jo dalyvių dėvėjo Kalėdų Senelio kepures ir nacionalinės oranžinės spalvos maudymosi kostiumėlius. Žmonės bėgo į jūrą šūkaudami ir juokdamiesi, nors vandens temperatūra tebuvo 8 laipsniai Celsijaus.

„Oro temperatūra taip pat buvo apie 8 laipsnius Celsijaus, tačiau dėl žvarbaus oro temperatūra atrodė artimesnė nuliui“, - aiškino J.Barten.

„Tai šiek tiek beprotiška, tačiau tokia tradicija. Jeigu esi olandas, turi tai padaryti bent kartą gyvenime“, - teigė 29 metų Sanderis Veltahuizenas, pridūręs, kad naujametinėse „ruonių“ maudynėse dalyvauja jau vienuoliktus metus iš eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių