M.Petruškevičių dizaineris A.Pogrebnojus pavadino pūgžliu

Stilistų Lietuvoje daugėja kasdien, tačiau faktas vienas - garsiausias šalies stilistas šiandien yra Mantas Petruškevičius.

Vienus tai pykdo, kitus juokina, treti širsta trokšdami išgirsti tik vieną atsakymą: iš kur jis toks atsirado ir kodėl tiek daug sau leidžia. Skeptiškai apie vis atsirandančius stilistus atsiliepia ir profesionalūs mados pasaulio atstovai - dizaineriai.

Ar kiekvienas gali tapti stilistu? Ar tam užtenka skonio, ar reikia ir išsilavinimo? Kas yra tas stilistas ir ar iš viso jis reikalingas? Klausimai, kuriuos pirmadienį 19.10 val. kels TV3 pokalbių laida „Be grimo”.

Aštri diskusija užvirė tarp stilistų Manto Petruškevičiaus, Eglės Mickevičienės, Maksimo Tarelkino ir dizainerių Genutės Žalienės, Aleksandro Pogrebnojaus, Jolantos Rimkutės, Jolantos Talaikytės bei dainininkės Mios. Didžiausiu šou dalyvių taikiniu tapo Mantas.

„Norėčiau pabrėžti, kad nesu prodiuserių žaislas, kaip daug kas galvoja”, - tvirtino M.Petruškevičius. Sulaukęs jo nestilinga išvadintos Mios klausimo, kas jam suteikė teisę kitus kritikuoti ir ką jis yra baigęs, Mantas neliko skolingas: „O kas tau davė teisę dainuoti ir lipti į sceną purvinais batais?”

Kritikos Mantas sulaukė ir iš garsios dizainerės bei Dailės akademijos profesorės Jolantos Talaikytės. Ji pabrėžė, kad stilistui akivaizdžiai trūksta išsilavinimo, kuris suteiktų jam taip trūkstamos inteligencijos. Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus netiesiogiai Mantą prilygino pūgžliui, kuris išaugo didesnis net už banginį.

Vis dėlto nė vienam iš studijos svečių Mantas neliko skolingas, ne vienam po jo replikų teko nuryti karčią piliulę. Kad ir dizainerei Genutei Žalienei, kurios stilistas tiesiai šviesiai paklausė, ar ji neskaitanti knygų?

 


Šiame straipsnyje: Mantas Petruškevičiusbe grimo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių