Lėlių teatro kūrėjos parodoje – lėlių ir lėlininkų fotoportretai

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje pirmadienį duris atvers Jūratės Januškevičiūtės fotografijų paroda „Kartu ir šalia...“.

 „Gimiau  XX amžiaus  viduryje Klaipėdos mieste. Aš – lėlių teatro  žmogus. Jau 33 metus dirbu lėlių teatre. Esu dailininkė, lėlių teatro režisierė, dramaturgė. Parodose Lietuvoje ir užsienyje dalyvauju nuo 1980-ųjų. Surengiau penkias autorines dailės darbų ir tris fotografijų parodas. Fotografuoju nuo ankstyvos paauglystės, bet daugelis fotografijų taip ir liko negatyvuose. Vėl aktyviau  fotografuoti pradėjau  prieš 12 metų“, – pasakojo autorė.

Ir pridūrė, kad šioje parodoje matysime fotografijas iš dviejų jos ciklų.  Nes pradžioje savo parodinę kelionę pradėjo ciklas „Lėlių portretai“, o dabar prie jo prisijungė ir fotografijos iš ciklo „Lėlininkų portretai“.

„Lėlininkai – tai žmonės, be kurių lėlės taip ir liktų negyvos. Tai jie, lėlininkai, įkvepia joms gyvybę, taip atsiranda bendras kūrinys – lėlių teatro spektaklis. Jo kūrime dalyvauja daug žmonių – dramaturgai, dailininkai, režisieriai, kompozitoriai, aktoriai, butaforai. Į juos žvelgiu su didžiule pagarba ir meile“, – tvirtino J.Januškevičiūtė.

Parodos atidarymas – spalio 25 d. 18 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9). Ten J.Januškevičiūtės lėlių ir lėlininkų fotoportetus bus galima apžiūrėti visą mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių