Klaipėdos rašytojai su dovanomis keliauja po bibliotekas

Prieš Kalėdas klaipėdiečiai rašytojai ir leidėjai regiono kaimų bibliotekoms padovanos per 400 savo knygų.

Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka kartu su uostamiesčio rašytojais ir leidėjais prisijungė prie piliečių iniciatyvos „Kalėdinė knygų akcija“ ir keturioms regiono bibliotekoms dovanos knygų.

Kiekvienai bibliotekai teks nemažos šventinės dovanėlės – daugiau nei po šimtą Klaipėdos rašytojų leidinių. Juolab kad prie akcijos prisidėjo ir uostamiesčio leidyklų savininkai Algirdas Apulskis („Druka“), Saulius Jokužys (S.Jokužio leidykla-spaustuvė) bei Antanas Stanevičius („Eglė“).

Trečiadienį grupė rašytojų – Juozas Šikšnelis, Jonas Kantautas,  Rita Latvėnaitė-Kairienė, Alfonsas Jonas Navickas bei aktorius Aleksandras Šimanskis išvyko į pirmąją kelionę – Skuodo rajono Ylakių kaimo biblioteką, kur, įteikę knygas, skaitė savo kūrybą, bendravo su skaitytojais. Vėliau jie lankėsi Kretingos rajono Vydmantų kaimo bibliotekoje.

Ketvirtadienį jau kita grupė – Vytautas Čepas, Danielius Milašauskas, Sondra Simanaitienė, J.Šikšnelis ir A.Šimanskis su tokiomis pačiomis dovanomis lankysis Klaipėdos rajono Šalpėnų kaimo bibliotekoje, o vėliau – Švėkšnoje.

Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininko J.Šikšnelio teigimu, tai nevienadienė akcija: „Jeigu aplankytų kaimų bendruomenės pareikš norą dažniau matyti rašytojus savo šventėse, nepasididžiuosime, atvažiuosime ir vėl, skaitysime, dalysimės. Menininkas kurti gali dramblio kaulo bokšte, kaip įprasta sakyti, bet sukūręs kūrinį jis turi palikti bokštą ir nešti jį skaitytojui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių