Klaipėdos „Kultūros raktas“ pristato jaunuosius kūrėjus

Penktadienio vakarą į susitikimą su dviem uostamiesčio menininkais kviečia užsukti neseniai Klaipėdoje atidaryta nauja galerija, pristatanti jaunuosius kūrėjus.

Prieš Naujuosius atrakinusi jaunųjų menininkų galerijos „Kultūros namai: menas ir kava“ duris Tiltų g. 3, Klaipėdos jaunimo kultūrinė organizacija „Kultūros raktas“ sausį joje pradėjo susitikimų ciklą su jaunaisiais menininkais.

Prieš savaitę „Kultūros namuose“ surengtas vakaras su tapytoju, grafiku ir poetu Gediminu Bytautu, o šį penktadienį 18 val. laukia pažintis su jaunąja floriste Simona Vaškyte bei meninės kalvystės meistru Povilu Moniumi. Susitikimas bus edukacinis, dviejų dalių.

P.Monius su savo mokytoju, Kalvystės muziejaus įkūrėju Dionyzu Varkaliu atskleis įdomių faktų apie metalus, gintarą, jų apdirbimo technikas, taip pat papasakos apie baltų ir kuršių papuošalus bei pristatys savo kūrinius iš žalvario.

Antroje renginio dalyje floristė S.Vaškytė supažindins su gėlių komponavimo menu, savo moderniais darbais ir gyvai kurs naują gėlių kompoziciją, prie kurios galės prisidėti kiekvienas galerijos svečias. Renginio vedėjos bus pasipuošę S.Vaškytės ekologinėmis suknelėmis. Muzikos garsais galeriją šįvakar pripildys bardė Mantvydė Žebrauskytė.

Personaliniai ir grupiniai susitikimai su menininkais „Kultūros namuose“ ir ateityje vyks ne tik pokalbio forma, bus ir edukacinių, o knygų gerbėjus burs literatūriniai vakarai. Juos visuomet papildys gyvos muzikos garsai, kuriuos skleis jaunieji Klaipėdos atlikėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių