Klaipėdiečiai triumfavo rusų autorinės dainos festivalyje Vilniuje

Iš Vilniuje vykusio 5-ojo rusų autorinės dainos festivalio-konkurso klaipėdiečių duetas grįžo su laurais.

Spalio 1-ąją Vilniuje vyko 5-asis rusų autorinės dainos festivalis-konkursas, kuriame dalyvavo beveik trys dešimtys autorių bei atlikėjų iš visos Lietuvos. Jame Klaipėdai atstovavo Dmitrijus Smakovičius (24 m.) ir Denisas Dikunas (14 m.). Dmitrijus sukūrė dainą, kurią atlikti jam padėjo jaunasis gitaristas Denisas. Jie abu teigė nesitikėję tokios sėkmės, nes konkurse laimę bandė pirmąsyk, o tarp dalyvių buvo ir patyrusių, jau žinomų bardų. Nepaisant to klaipėdiečių duetas ne tik pateko į konkurso nominantų penketuką. Jo daina „Žingsnis“ pripažinta geriausia. Iš sostinės Dmitrijus ir Denisas grįžo su nugalėtojų diplomais ir Rusijos Federacijos ambasados Lietuvoje prizais bei dovanomis.

Klaipėdos rusų bendruomenės „Lada“ ir partnerių iš Kaliningrado uostamiestyje įsteigtame klube „Kontakt“ pavasarį vyko autorinės dainos konkursas.

„Apie jį sužinojome prieš savaitę iš skelbimo „Klaipėdos“ laikraštyje. Nusprendėme dalyvauti ir pasirodėme gana neblogai. „Klaipėdos“ laikraštis užsiminė apie tai, ir mes tapome labai populiarūs, – pasakojo Dmitrijus ir Denisas. – Vienas žmogus, perskaitęs apie mus laikraštyje, pasiūlė pabandyti dalyvauti rusų autorinės dainos festivalyje-konkurse Vilniuje. Reikėjo nusiųsti mūsų kūrybos dainą festivalio vadovui Viktorui Raičevui. Taip ir padarėme. Jam mūsų daina patiko, ir buvome pakviesti į festivalį“.

Jį organizavusi Rusijos Federacijos ambasada Lietuvoje klaipėdiečiams apmokėjo kelionę, ir spalio 1-ąją jie pasirodė Vilniaus lenkų kultūros centre vykusiame 5-ajame Lietuvos rusų autorinės dainos festivalyje. Beveik keturias valandas trukusiame renginyje vyko konkursas, taip pat koncertavo ankstesni laureatai ir svečiai iš Grodno (Baltarusija).

„Mes pasirodėme dešimtieji pirmojoje – konkursinėje renginio dalyje, – dalijosi įspūdžiais klaipėdiečiai. – Ilgai tam ruošėmės, repetavome, į mūsų dainą įdėjome visą širdį, kad ja uždegtume visą salę. Manome, kad mums tai pavyko – publika plojo stovėdama. Salėje buvo maždaug tūkstantis žmonių. Tapome pačiais jauniausiais nominuotais festivalio dalyviais jo istorijoje. Tačiau jokie apdovanojimai taip nešildo širdies, kaip šilti žodžiai: „Ačiū, vaikiniai, kad jūs esate“... Daug žmonių po renginio priėjo prie mūsų, kad išreikštų savo susižavėjimą, nors publika buvo vyresnė už mus. Įspūdis nepamirštamas. Nors iš Klaipėdos žmonių ten daugiau lyg ir nebuvo, o aštuonių asmenų vertinimo komisiją sudarė Vilniaus ir Kauno nusipelnę kultūros veikėjai bei Rusijos Federacijos ambasados Lietuvoje atstovas. Mes į uostamiestį parsivežėme laureatų diplomus ir džiaugiamės tuo galėdami prisidėti prie kultūrinės mūsų miesto veiklos laimėjimų.“

Dmitrijus ir Denisas sakė esą labai dėkingi „Klaipėdos“ laikraščiui, kuris atkreipė dėmesį į juos, ir žmonėms, kurie skaito šį laikraštį: „Jūsų dėka mes tapome populiarūs, dabar mus kviečia į įvairius renginius ne tik uostamiestyje, bet ir sostinėje“.

D.Dikunas – devintokas, mokosi Klaipėdos „Žaliakalnio“ gimnazijoje ir labai mėgsta groti gitara. Šis pomėgis jį ir suvedė su D.Smakovičiumi – jūreiviu ir bardu. Šis jaunas vyras, kai neplaukia į jūrą, daug savo laiko krante skiria sunkiai auklėjamiems paaugliams. Anot Dmitrijaus, tai labai įdomus ir, jis įsitikinęs, naudingas visuomenei užsiėmimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių