Kaimo merginos kelias į Britanijos karališkųjų rūmų spindesį: Kate istorija

Ji mergina iš kaimo, mėgstanti pašėlti naktinių klubų šokių aikštelėje. Ji nesiekė tapti mados ikona, bet ja laikoma - nors tvirtina niekuomet nesukanti galvos dėl savo drabužių, ji visada atrodo stulbinamai.

Kate Middleton, prieš aštuonerius metus užmezgusi romaną su princu Williamu, visą šį laiką savo mintimis dalydavosi tik su nedideliu būreliu laiko patikrintų, patikimų draugų.

Iki tos dienos, kai buvo oficialiai paskelbta apie poros sužadėtuves ir Kate prabilo apie savo jausmus 28 metų princui bei žavėjimąsi jo velione motina princese Diana, mergina atkakliai tylėjo ir nekomentavo savo santykių su Williamu bei planų įsilieti į Firmą - taip britai vadina karališkąją šeimą.

Taigi kokia yra būsimoji karalienė ir kas ją domina?

Tik artimiausi draugai žino, ar Kate iš tiesų daug metų puoselėjo viltį vieną dieną ištekėti už Williamo, kaip tvirtina kai kurie merginos bendramoksliai, teigiantys, kad pirmaisiais studijų metais koledže ji tiesiog nėrėsi iš kailio, kad atkreiptų princo dėmesį.

Taip pat galima tik spėlioti, ar Kate tenkino jos vaidmuo - būti šalia vieno geidžiamiausių pasaulio vyrų, su kuriuo santykiai tai nutrūksta, tai vėl atsinaujina.

Kai nėra žodžių, daug pasakyti gali vaizdai.

Kerinti Kate, vilkinti vakarinę suknelę; Kate su baltu bikiniu jachtoje; Kate su juodos spalvos liemenėle ir kelnaitėmis po permatoma suknele labdaringame mados šou 2002-ųjų pradžioje, kai ji su princu dar buvo tik draugai. Būtent po šio renginio Williamas, kaip teigia biografė Katie Nicholl, vienam savo draugų pareiškęs: "Kate karšta".

Pasak K.Nicholl, netrukus princas parodė iniciatyvą ir prasidėjo įvykių grandinė, kurios kulminacija taps ateinančiais metais numatytos karališkosios vestuvės.

Užsimezgus romanui K.Middleton stengėsi nepatraukti visuomenės dėmesio, kad galėtų su princu netrikdomai mėgautis vienas kito draugija, sakė biografė.

"Jie pasislėpė, - sakė K.Nicholl agentūrai AP. - Jie užsisakydavo į namus patiekalų su kariu iš kario krautuvėlės kelio gale. Jie išsinuomodavo DVD filmų. Jie buvo sėkmingai sutarę, kad nebus nufotografuoti kartu, susikibę už rankų. Kai jie pasirodydavo kur nors kartu, būdavo skyrium. Tai buvo jiems naudinga. Jiems pavyko neveik metus nuslėpti savo santykius".

Tačiau ne visada viskas buvo sklandu. Tuo metu, kai susitikinėjo su Kate, princas siekė dar kelių jaunų moterų dėmesio. Įsimylėjėliai per visą draugystės laikotarpį net kelis kartus buvo pasukę skirtingais keliais.

Pirmą kartą tai nutiko 2004 metais, kai Williamas, kaip teigiama, likus keliems mėnesiams iki koledžo baigimo pasiskundė, kad jį kankina "klaustrofobija".

Antrąjį kartą pora išsiskyrė 2007 metais, kai žiniasklaidoje pasirodė nuotraukos, kuriose Williamas įamžintas šokantis naktiniuose klubuose su kitomis merginomis.

28 metų K.Middleton dabar pripažįsta, jog tai buvo liūdnas laikotarpis, tačiau ji nesėdėjo užsidariusi namuose. Kartą Kate, vilkinti itin aptempta mini suknele, buvo nufotografuota besilinksminanti su draugais. Nemažai laiko ji skyrė pasirengimui labdaros tikslais rengtoms irklinių valčių varžyboms.

Greitai Kate ir Williamas atnaujino savo draugystę ir nuo tada stengėsi drauge praleisti kiek įmanoma daugiau laiko, nors Williamas buvo labai užsiėmęs kariniu parengimu, dėl kurio jo kartais nebūdavo ištisas savaites.

Dabar, kai poros santykiai nusistovėjo ir Kate patekimas į karališkąją šeimą jau garantuotas, imta po kaulelį narstyti merginos socialinę kilmę.

Ji nekilminga - Kate nėra kilusi iš aukščiausių britų aristokratijos sluoksnių, kurių atstovams įprasta nuo gimimo paveldėti didžiulius turtus. Tačiau jos tėvams milijonus susikrauti padėjo jų įkurta kompanija "Party Pieces", kuri prekiauja vakarėlių reikmenimis bei užsiima įvairių švenčių organizavimu.

Šeima gyvena Baklberyje - malonioje kaimo vietovėje Vakarų Berkšyre, kur daugumą erdvių namų juosia aukštos gyvatvorės. Čia dauguma gyventojų važinėja maždaug 100 tūkst. dolerių vertės visureigiais "Range Rover", nes kartais čia keliai užliejami potvynio ir būna sunkiai išvažiuojami.

Aktyviai sportuojanti K.Middleton, kuri mėgsta slidinėti ir žygius pėsčiomis, Balkberyje yra populiari. Žmonėms patinka, kad ji neužrietė nosies, tapusi princo Williamo drauge.


Vietos gyventojas Briana Wardas sakė, kad K.Middleton pasirengusi savo naujajam vaidmeniui.

"Ji puikiai tinka", - sakė vyras. - Daug čionykščių gyventojų ją puikiai pažįsta, ji labai paprasta mergina ir užsuka į vietos alinę. Mūsų kriketo komanda anksčiau sezono metu naudojosi ta aline kaip savo baze, ir sekmadienį ji ten būdavo, kalbėdavosi su mumis, buvo viena mūsų. Niekas nežinotų, kas ji tokia".

Kompanija "Party Pieces", įsikūrusi netoliese esančiame Jatendone, yra šeimos verslas - Kate, jos sesuo Pippa ir brolis Jamesas padeda tėvams.

Vis dėlto girdisi ir kandžių pastabų apie tai, kad Kate motina prieš pradėdama su vyru sėkmingą verslą dirbo stiuardese.

Tačiau Kate, kurios ranką dabar puošia pusės milijono dolerių vertės sužadėtuvių žiedas, yra ta, kuri gali juoktis paskutinė.

"Manau, žmonės tampa neįtikėtinais snobais, kai pradedama kalbėti apie jos artimuosius, kurie, atrodo, yra darbštūs, įdomūs ir besidomintys žmonės", - sakė Richardas Dennenas, poros draugas, studijavęs su jais Šv.Andriejaus universitete Škotijoje.

"Istoriškai karaliai šioje šalyje tuokdavosi su genetiškai negiminingais asmenimis. Naujausiais laikais jie tuokdavosi su aristokratijos atstovais, o aš nemanau, jog tai itin pasiteisino", - sakė jis.

K.Middleton neišvengiamai taps mados ikona, lyginama su princese Diana, kurios atvaizdas iki jos tragiškos mirties puošė tūkstančių pasaulio žurnalų viršelius.

Būsimajai princo nuotakai pavyko išsaugoti visiškai nesuteptą įvaizdį, kuriam nepakenkė jos pomėgis pašėlti naktiniuose klubuose, kai juodu su Williamu būna Londone.

Jie dažnai drauge lankosi brangiausiuose Britanijos sotinės naktiniuose klubuose, kuriuose paprastai sulaukia privilegijuoto aptarnavimo ir dėmesio.

K.Middleton išvaizda visuomet nepriekaištinga, todėl ir paparacų nuotraukose iš naktinių klubų ji atrodo kerinčiai. Tuo tarpu princui Williamui kartais, atrodo, reikėtų daugiau dėmesio skirti savo išvaizdai.

Galbūt dėl jaunystės žavesio, galbūt - dėl puikios kaulų struktūros, K.Middleton net 2 ar 3 val. nakties išėjusi iš prabangaus naktinio klubo spinduliuoja gyvenimo džiaugsmą.

Akivaizdu, kad K.Middleton teks iškęsti skausmingą transforrmaciją iš privataus asmens į karališkosios šeimos narį. Tačiau ji, priešingai nei velionė princesė Diana, turėjo ne vienus metus tam pasirengti ir jau buvo mokoma, kaip reaguoti į nuolatinį žiniasklaidos dėmesį ir paparacų persekiojimą.

Svarbu tai, kad K.Middleton jau įgijusi universitetinį išsilavinimą. Diana, kuriai tebuvo 20 metų, kai ji tapo Velso princese, jo neįgijo. Būsimoji princo nuotaka baigė meno istorijos studijas Šv.Andriejaus universitete.

Princas Williamas taip pat studijavo meno istoriją, tačiau vėliau pakeitė studijų kryptį ir baigė geografiją.

"Ji geriausiai pasirengusi būsima princesė tarp visų buvusiųjų", - sakė Robertas Jobsonas, parašęs knygą "Williamas ir Kate: meilės istorija".

"Ji turėjo galimybę suvokti, kas vyksta karališkosios šeimos viduje ir aplink ją", - pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: princas WilliamasKate Middleton

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių