Filmo „Laivų mūšis“ režisierius nemėgsta skambių pavardžių

Karjerą pradėjęs kaip ledo ritulininkas, vėliau tapęs modeliu, o galiausiai aktoriumi, Tayloras Kitschas, regis, sulaukė savo šlovės valandos. 2012-aisiais vaikiną išvysime net trijuose filmuose, kurių biudžetas viršija 600 mln. JAV dolerių ribą. Vienas jų – fantastinis veiksmo filmas „Laivų mūšis“, kuriame išvysime ir Barbadoso gražuolės – dainininkės Rihannos aktorinį debiutą.

Kaip jau žinoma, „Laivų mūšis“ sukurtas remiantis garsiu to paties pavadinimo žaidimu, kurį dažnas iš mūsų žaidė vaikystėje. Filmo režisierius Peteris Bergas, paklaustas, ką bendro turi filmas ir žaidimas, teigė, jog, visų pirma, tiek žaidime, tiek filme, priešininkai turi po penkis laivus, kuriuos bando apsaugoti nuo vienas kito išpuolių. „Į filmą įpynėme raktinius žaidimo elementus, kuriuos bandėme atvaizduoti ekrane“, - kalbėjo jis, tikindamas, jog šis žaidimas nėra toks paprastas, koks gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. „Filme daug veiksmo, susišaudymų. Čia nepamatysite jokių derybų, o tik bandymus greičiau sunaikinti priešininkus ir agresijos išpuolius“, - intrigavo kūrėjas.

Režisierius labai noriai pasakoja ne tik apie naująjį savo filmą, tačiau ir apie tai, kaip subūrė filmo aktorių komandą. Taylorą Kitschą pažįstantis nuo „Friday Night Lights“ serialo laikų, P. Bergas vaikinui prognozuoja įspūdingą karjerą ir kviečia jį filmuotis savo projektuose.

„Rihanną įsimylėjau iškart vos tik ji pasirodė scenoje. Man visuomet atrodė, kad ji stipraus charakterio asmenybė. Liamas Neesonas – didis aktorius, suteikiantis filmui jėgos ir svorio“, - kalbėjo vyras, pridūręs, jog kiti juostoje matomi aktoriai – ne itin žinomos asmenybės, kurioms režisierius simpatizuoja. „Nemėgstu, kuomet skambios pavardės užgožia filmą“,- teigia jis, prisipažinęs, jog mėgsta atrasti naujus ir niekam nežinomus aktorius.

Vienas labiausiai apkalbamų režisieriaus atradimų – dainininkė Rihanna. Nors įvairūs kino kūrėjai teigė jau seniai pastebėję merginos talentą ir puikius aktorinius duomenis, vaidinti norinti, tačiau to daryti neskubanti aktorė teigė, kad P. Bergas buvo pirmasis, jai pateikęs ne tik konkretų, tačiau ir įdomų pasiūlymą. „Sutikau net nedvejodama“, - apie sprendimą vaidinti filme „Laivų mūšis“ teigė Rihanna.

Šiuo metu aktyviai su buvusiu Demmi Moore vyru, aktoriumi Ashtonu Kutcheriu poruojama dainininkė, Londone vykusioje filmo „Laivų mūšis“ premjeroje tiesiog spindėjo ir atrodė itin laiminga. Žurnalistų paklausta apie romaną su dešimčia metų vyresniu A. Kutcheriu, Rihanna nesutriko ir rėžė tiesą žurnalistams į akis: „Turiu jus nuvilti – jokio romano nėra.

Aš vieniša ir esu laiminga net be Ashtono Kutcherio!“ Panašu, kad mergina iš tiesų koncentruojasi į savo muzikinę karjerą ir palengva apšyla kojas kine.

Įspūdingais specialiaisiais efektais galintis pasigirti filmas „Laivų mūšis“ į kino ekranus atkeliauja jau balandžio 20 dieną, kur iki paskutinio atodūsio kovos su nekviestais svečiais.


Šiame straipsnyje: kultūrafilmaskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių