Etnokultūros centras buria jaunas šeimas

Šį rudenį Klaipėdos etnokultūros centras jaunas šeimas, esamas ir būsimas mamas bei močiutes, senelius ir tėčius  kviečia įsijungti į projekto „Tradicija šeimai“ veiklą.

„Laukdami svarbiausių kalendorinių švenčių, kasmet į Klaipėdos etnokultūros centro advento, Velykų, Užgavėnių edukacines programas, projektų renginius, koncertus bei parodas susirenka gausus būrys besidominčiųjų etnine kultūra. Smagu stebėti ateinančius ne tik pavienius lankytojus, moksleivių grupes, bet ir šeimas. Todėl sumanėme joms skirtus penktadieninius vakarus, - pasakojo naujo projekto koordinatorė Rita Šukienė. - Šiuose šeimos vakaruose kalbėsimės, diskutuosime apie tradicines šeimos šventes, papročiuose ir tradicijose užkoduotus stiprius dvasinius dalykus, turinčius reikšmės darniems tarpusavio santykiams šeimoje, apie pilną tikėjimų, draudimų kūdikio laukimo metą, mažylių lavinimą bei kūrybinį užimtumą etninės kultūros plotmėje.“

Jau spalio 23-ąją, 16 val. medicinos psichologė Stanislava Gailiūnaitė kartu su etnologe Valerija Jankūnaite uostamiesčio Etnokultūros centre šeimas buria padiskutuoti apie psichologinę papročių prasmę. Pasak psichologės, dabartinės visuomenės požiūris į papročius gana paaugliškas. Bet kažkada ateina ir brandos metas. Tradicijos ir papročiai - savita ir gilesnė savo paties, santykio su kitais ir pasauliu pajauta. Rami, gili, paprasta, bet labai prasminga.

Lapkričio 20-ąją, artėjant adventui, šeimos vakare svečiuosis etnologė, radijo laidų vedėja Gražina Kadžytė. Ji primins pamirštas senolių tiesas, duos patarimų kaip jas pritaikyti dabarčiai, kad šeimos gyvenime būtų kuo daugiau šviesių ir prasmingų akimirkų.

  Etnomuzikologė Jūratė Šemetaitė ir pedagogė Onutė Pučinskienė į praktinius užsiėmimus kvies mamas, močiutes, aukles, o gal ir tėčius kartu su savo mažyliais pasimokyti senųjų lopšinių, įdomių žaidinimų, pamirštų sūpavimų ir mylavimų. Folkloristas Alvydas Vozgirdas ne tik supažindins su instrumentinio muzikavimo šeimoje tradicija, bet ir pamokys, patars, kaip ir kuo galima muzikuoti namuose ilgais, tamsiais vakarais.

 Šeštadieniais kartu su dailininke Elena Matulioniene Etnokultūros centre vyks pokalbiai apie tradicinius žaislus, jų pasigaminimo būdus ir galimybes, o vaikai galės pasidžiaugti pačių pasiūtomis skudurinėmis lėlytėmis. Taip pat prieš artėjantį adventinį susikaupimą norintieji galės patys išsilieti tradicinę tikro vaško žvakę, kvepiančią medumi.

 Į visus renginius ir užsiėmimus Klaipėdos etnokultūros centre galima užsiregistruoti tel. (8 46) 310 022.


Šiame straipsnyje: etnokultūrašeimosKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių