Baroti galerijoje – juvelyro akvarelės

Klaipėdietis dailininkas Aurimas Anusas, dar ne taip seniai labiau žinomas kaip savitas juvelyras, penktadienį Baroti galerijoje pristatys jau antrąją savo akvarelių parodą.

Šalta? Norite prisiminti vasarišką šilumą ir vandens gaivą? Visa tai rasite A.Anuso parodoje „Įmanomi peizažai“. Ir antrąją savo akvarelių parodą autorius paskyrė vandeniui bei su juo susijusiems dalykams. „Juk gyvename, galima sakyti, ant vandens“, - šypsojosi menininkas. Jo akvarelės sukurtos koliažo principu: viena paveikslo dalis „paimta“ iš vienos vietos, kita - iš kitos. Dauguma peizažų, anot dailininko, yra galimi, tačiau iš tiesų nėra realūs. „Kaip ir dangus, kuris gali būti ir dangumi, ir dangaus atspindžiu... Kaip nesame tikri, ar esame po vandeniu, ar virš jo... Reliatyvu, kaip pripučiamas vaikiškas atrakcionas, kuris labiau primena kopas... Kaip ir žuvis, kuri gali plaukioti danguje...“ - vardijo paraleles A.Anusas. Jo darbai nėra psichologiškai angažuoti, galima pasakyti, - „nekalti“: augaliukai, žuvytės, valtelės ir t.t. Mylintiems savo kraštą ir neabejingiems grožiui ši paroda turėtų patikti, vylėsi autorius.

A.Anuso „Įmanomų peizažų“ vernisažas - spalio 23-iąją 18 val. Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1), kur juos bus galima pamatyti iki lapkričio 12-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių