Aktoriui L.Neesonui filmavimas sniegynuose priminė žmonos žūtį

„Aliaskos sniegynuose niekas neišgirs tavo pagalbos šauksmo“, – taip pristatomas Holivudo veiksmo trileris „Sniegynų įkaitai“, kuriame su sniego stichija besigrumiančio pagrindinio veikėjo vaidmenį sukūrė britų kino žvaigždė Liamas Neesonas.

Atrodytų, garsusis aktorius sniego turėtų bijoti labiau už viską pasaulyje. 2009 metais Liamą Neesoną ištiko tragedija: jis neteko žmonos, aktorės Natashos Richardson, su kuria pragyveno 15 metų. Moteris žuvo per nelaimingą atsitikimą slidinėdama. Jos pagalbos šauksmo sniegynuose neišgirdo niekas.

Liamas Neesonas sunkiai išgyveno netektį, vienu metu net ketino mesti profesiją. Bet laikas padarė savo, skausmas atslūgo ir pastaruoju metu aktorius vėl drąsiai pasitinka naujus kūrybinius iššūkius.

Veiksmo filmų meistras režisierius Joe Carnahanas, dirbęs su Liamu Neesonu kuriant dinamišką veiksmo filmą „A komanda“, teigė neketinęs elgtis negarbingai ir nereikalavo aktoriaus prisiminti skausmą, kurį jis patyrė netekęs žmonos, kad labiau įsijaustų į tragišką „Sniegynų įkaitų“ veikėjo būseną.

Pasak režisieriaus, tai būtų buvusi nesąžininga taktika – pakako ir Liamo Neesono profesionalumo, atsakingo požiūrio į darbą.

„Žinoma, patirtos tragedijos vienaip ar kitaip atsiliepia mūsų tolimesniame gyvenime. Jei kurdamas neatsiriboji nuo asmeninių išgyvenimų, jie tampa ekspresijos dalimi. Kiekvienas menininkas pats nusprendžia, ar būti atviram ir išlieti jausmus kūryboje, ar juos užgniaužti savyje. Liamas yra nepaprastai nuoširdus ir atviras“, – kalbėjo režisierius.

Joe Carnahanas iš pradžių svarstė jaunų Holivudo žvaigždžių kandidatūras, tačiau netrukus suprato, kad jam reikia brandaus amžiaus vyro su didžiule gyvenimo patirtimi..

„Jauniems aktoriams sunkiau įsijausti į tą gyvenimo akimirką, kai žmogus galvoja apie savo gyvenimo pabaigą, tuo tarpu aktorius su didele gyvenimo patirtimi, patyręs ir pakilimus, ir nuopuolius, lengviau suvokia būseną, kai žmogus supranta, kad gal jau užteks vaikščioti po pasaulį“, – kalbėjo režisierius.

Liamas Neesonas nepaprastai tiksliai ir subtiliai suvaidino savo personažą ir, pasak režisieriaus, tai turbūt bus vienas geriausių vaidmenų jo karjeroje.

Išgyvenimo dramą „Sniegynų įkaitai“ jau šį savaitgalį galima išvysti kino teatruose visoje Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: Sniegynų įkaitai

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
atsimenu
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių