Už teisių klastotę lenkas pateko į areštinę

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą iš savo šalies automobiliu „Audi A7“ važiavęs lenkas nesitikėjo, kad Lietuvos pasieniečiai paprašys pateikti vairuotojo pažymėjimą. Paaiškėjo, kad šis dokumentas – visiška klastotė.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „Audi A7“. Automobilis buvo pažymėtas angliškais valstybiniais numeriais. Ją vairavo 31-erių metų Lenkijos pilietis.

Be kitų dokumentų, Kalvarijos pasieniečiai paprašė užsieniečio pateikti vairuotojo pažymėjimą. Lenką toks prašymas gerokai nustebino, nes jis nesitikėjo sulaukti tokio dokumento tikrinimo kertant Europos Sąjungos vidaus sieną ir keliaujant vieningoje bendrijos erdvėje.

Sunerimęs vairuotojas ištiesė lenkišką pažymėjimą, kuris pareigūnams iškart sukėlė įtarimą. Patyrinėjus šį vairuotojo pažymėjimą paaiškėjo, kad tai – visiška klastotė.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai lenkui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Automobilis „Audi A7“ perduotas juo vykusiam keleiviui, irgi Lenkijos piliečiui, turėjusiam tvarkingus dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių