Sulaikyti galimi Panevėžyje užmušto jaunuolio žudikai

Policija pirmadienį sulaikė tris panevėžiečius, įtariamus sekmadienį Panevėžyje mirtinai sumušus žmogų.

Kaip pranešė Panevėžio apskrities policija, sulaikyti visi įvykyje dalyvavę asmenys – du 17-mečiai ir 20-metis panevėžiečiai.

20-metis ir vienas 17-metis teisti už vagystes ir viešosios tvarkos pažeidimus, trečias įtariamasis iki šiol policijai nebuvo žinomas.

Sulaikomi įtariamieji nesipriešino, nesislėpė. Šiuo metu atliekamos apklausos.


Nelaimės buvo galima tikėtis

„Šiam momentui tyrimą koordinuoja Kriminalinės policijos biuras. Iš esmės jis visų sunkiausių nusikaltimų tyrimus koordinuoja. Išskirtinais atvejais perima tyrimą. Šis tyrimas kol kas neperimtas“, – BNS pirmadienį sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

Kaip skelbia portalas sekunde.lt, vietos gyventojai tvirtina, kad nelaimės buvo galima tikėtis – prie Miško ir Aguonų gatvių esančiame pušynėlyje seniai stebimos besirenkančios įtartinos kompanijos, o bendruomenės pirmininkė Romualda Šerplienė teigia, kad ši vieta jau spėjo tapti bendruomenės galvos skausmu. Aplinkiniai gyventojai skundžiasi dėl nuolatinių jaunimo lėbavimų, smulkių konfliktų, parke randamų išmėtytų švirkštų, alkoholio butelių, prezervatyvų.

Jaunimas siautėjo nuolat

Gyvenantieji parko pašonėje jau ir anksčiau yra kvietę policijos pareigūnus raminti parke įsisiautėjusio jaunimo, naktinės muštynės bei smurto protrūkiai ne kartą drumstė aplinkinių namų gyventojų ramybę, parkelyje dėl besirenkančių kompanijų labiausiai nesaugu savaitgalio naktimis.

„Policija kas savaitę kriminogeniniu požiūriu analizuoja vietoves, kur saugiau, kur nesaugiau. Nebuvo ji išskirtinė“, – BNS sakė E. Šileris.

Sekmadienio naktį apie 0.10 val. Panevėžyje, Miško gatvėje, grupė asmenų lazdomis sumušė 26-erių metų vyrą. Jis nuo patirtų sužalojimų mirė.

Taip pat nukentėjo kartu buvęs 18-metis. Jam Respublikinėje Panevėžio ligoninėje nustatytas kairiojo žandikaulio ančių priekinės sienelės lūžimas, galvos kairės pusės minkštųjų audinių hematoma, kairės akies sumušimas. Nukentėjusysis gydomas Neurochirurgijos skyriuje.

Jaunuoliai policijai teigė nežinoję, kodėl buvo sumušti ir užpulti, konflikto prieš tai nebuvo. Nukentėjusieji konkrečių užpuolikų požymių nurodyti negalėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių