Dėl I. Strazdauskaitės nužudymo suimti keturi įtariamieji

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas sekmadienį patenkino prokurorų prašymus suimti keturis iš šešių įtariamųjų plungiškės Ievos Strazdauskaitės pagrobimo ir nužudymo byloje. Tai žurnalistams pranešė Generalinės prokuratūros prokuroras Artūras Urbelis.

„(Teismas) pilnai tenkino prokurorų pareiškimus ir visiems keturiems įtariamiesiems buvo paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas maksimaliam trijų mėnesių terminui“, – sakė prokuroras.

Pasak jo, suėmimas šiems įtariamiesiems skirtas, nes jie galėjo slėptis nuo teisėsaugos, trukdyti vykdomam tyrimui arba toliau daryti nusikaltimus.

Pareigūnai neprašė skirti suėmimo likusiems dviem įtariamiesiems, nes nustatė, kad jie su I.Strazdauskaitės nužudymu nėra susiję.

„Nei žinojo, nei slėpimas, nei nepranešimas, nei betarpiškas dalyvavimas, nei bendrininkavimas, jokių sąsajų su tuo nėra“, – kalbėjo A.Urbelis.

Tai reiškia, kad likę du asmenys gali būti prisidėję prie merginos pagrobimo, automobilio vagystės ar vykdę kitus nusikaltimus. Šiems įtariamiesiems skirta kita kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

A.Urbelis taip pat patvirtino, kad vienas iš įtariamųjų šioje byloje buvo stebimas probacijos pareigūnų, nes anksčiau buvo nuteistas lygtinai.

Kitas Generalinės prokuratūros prokuroras Gintas Ivanauskas žurnalistams teigė, kad teisėsaugos pareigūnai neturi tikslių duomenų, kaip įtariamieji galėjo būti pasiskirstę vaidmenimis vykdant nusikaltimą.

Jis taip pat nurodė, kad tyrimo metu pareigūnai analizuoja pastaruosius panašius nusikaltimus ar jų bandymus, siekiant išsiaiškinti, ar įtariamieji I.Strazdauskaitės nužudymo byloje negali būti susiję su daugiau nusikaltimų.

Keturių suimtų įtariamųjų veidus sekmadienį teisėsaugos pareigūnai kruopščiai slėpė. Ant jų veidų buvo uždėtos kaukės, pareigūnai nuo kamerų juos saugojo gyva siena.

Prokurorai teigė, kad nepaviešinti įtariamųjų veidų ir tapatybių siekiama, kad teisėsauga ateityje neprarastų įtariamųjų atpažinimo kaip įrodymo.

„Žinojimas ir įrodymai yra du skirtingi dalykai“, – sakė A.Urbelis.

Jis ir prokuroras G.Ivanauskas ragino žiniasklaidą nesuderinus su prokuratūra neviešinti ir kitų ikiteisminio tyrimo duomenų, nes jie gali pakenkti tyrimo sėkmei.

Teisėsauga teigia, kad I.Strazdauskaitė buvo nužudyta prieš savaitę sekmadienio vakarą, siekiant pagrobti jos automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone, apleisto karinio aerodromo teritorijoje. Pareigūnai palaikus aptiko penktadienį.

Anot pareigūnų, įtariamiesiems mintis nužudyti I.Strazdauskaitę kilo spontaniškai.

26 metų merginos paieška prasidėjo praėjusio sekmadienio vakarą, kai ji dingo važiuodama iš Plungės į Vilnių. Prie Elektrėnų buvo inscenizuota avarija ir mergina buvo pagrobta, vėliau nužudyta.

Visi šeši įtariamieji – Kėdainių ir Marijampolės gyventojai. Kai kuriuos jų sieja artimi giminystės ryšiai.


Šiame straipsnyje: Ieva Strazdauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
gražinti mirties bausme ir viešai ja įvykdyti.

Nuomone

Nuomone portretas
Kazkas rase,kad duobe seniai buvo iskasta,nes ziurekite smelis sviesus,o kur juoda zeme,bet tikrai kur juoda zeme?? Kodel taip toli tas smelis nuo duobes? O tos duobes viduje truputi apibarstyta smeliu tuo. Jei nebutu rasyta,as net nebuciau pastebejes. Zmones,isiziurekite,tikrai cia ne taip,kaip raso. Tokia maza duobyte,kaip sutalpino. Liudna.Gaila merginos,uzmigo amziams. .Matomai mes ir nesuzinosime tikros tiesos. Gaila ir vaikino,artimuju.

lietuve

lietuve portretas
kiekviena tauta turi issigimeliu. nei tautybe, nei kuno spalva neturi reiksmes. yra tarp ju ir geru zmoniu, bet yra ir tokiu. lietuviai, ka sventi, paziurekit kiek visokiu yra.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių