Sumuštą kūdikį ištiko koma: smurtu įtariama 17-metė motina

  • Teksto dydis:

Šiaulių teisėsauga pirmadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo smurto prieš septynių mėnesių mergaitę, sulaikyta mergaitės motina ir jos sugyventinis.

Motinai – 17-metei šiaulietei – pateikti įtarimai dėl sunkaus kūdikio sveikatos sutrikdymo, pranešė prokuratūra.

Šiaulių policijos duomenimis, mergaitė pirmadienio naktį iš buto Tilžės gatvėje atgabenta į Šiaulių ligoninę. Kūdikį buvo ištikusi klinikinė mirtis, jis reanimuotas, šiuo metu gydomas reanimacijoje. Prokurorų duomenimis, mergaitė yra ištikta komos.

Kaip BNS sakė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Gailutė Smagriūnienė, pirminė medikų diagnozė – kraujo išsiliejimas į smegenis. Medikai daro prielaidą, kad kūdikis turėjo būti smarkiai supurtytas arba sumuštas, jie teigia pastebėję galimo smurto žymių.

Iš medicinos įstaigos gavus pranešimą apie į medikų rankas patekusį sužalotą vaiką buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui. Tačiau vėliau ikiteisminį tyrimą perėmus Šiaulių policijai ir paaiškėjus daugiau detalių apie itin sudėtingą nukentėjusiosios būklę, nusikalstama veika perkvalifikuota į sunkų sveikatos sutrikdymą mažamečiui.

Policijos duomenimis, septyniolikmetė vaiko mama pas 24-erių sugyventinį neseniai persikėlė gyventi iš Kauno.

Tėvai smurto nepripažįsta, jų teigimu, kūdikis nuo gimimo turėjo sveikatos problemų ir įvyko priepuolis – ji ėmė dusti, todėl ir buvo iškviesti medikai.

Kaip BNS sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Gabrielė Gendvilaitė, šiuo metu atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai ir kol kas nėra nuspręsta, kokią kardomąją priemonę sulaikytiesiems bus prašoma skirti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laimutė Martinavičienė.


Šiame straipsnyje: nusikaltimaisumuštas kūdikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

simona

simona portretas
vargšė paauglė mergaitė laksto nuo vieno vyro prie kito , nespėjo vieno pasodinti jau kitą susirado , galėjo gyventi tuose namuose kur jai buvo suteiktas prieglobstis ir auginti mergaitę , jeigu tėvas nepriėmė, bet ne be sugyventinio nei vienos dienos negali.

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Ka ce snekate vejus net Nervas ima As jauna taip pat pasigimdziau bet savo dukros nepurciau dB ji jau 13 Zinoma kartais i sikna gauna bet zino uz Ka visi Mes su dirzu uzaugome bet ne taip Kaip sendien kad savo vaikus zudyt Dieve net pagalvot apie Tai busu As uz savo Dukra nagais eiciau o tokias kurias savo leliukus zudu taip pat pasielgt net rankos dreba rasant Kaip gali motina savo vaika zudyt cia turi but tik nepilno proto zmogus

Tam cha

Tam cha portretas
Pasedes "mazameciuose', o paskui, likusi ilga (tikiuos) laika, atsedes suaugusiu zonoje. Va teip va... :D
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių