Pranešimas apie vokiečių karių išprievartautą mergaitę – provokacija?

  • Teksto dydis:

Lietuvos Seimo atstovai sako, kad parlamento vadovui ir policijai atsiųstas melagingas pranešimas apie tariamai vokiečių karių išprievartautą mergaitę gali būti bandymas diskredituoti NATO pajėgas Lietuvoje.

Elektroniniai laiškai Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui ir Lietuvos policijai atsiųsti trečiadienio vakarą.

Kauno policija pranešė nustačiusi, kad duomenys yra neteisingi, todėl pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

Anot Seimo pirmininko atstovės spaudai, laiške rašoma, esą Jonavos vaikų globos namų auklėtinę apsupo vokiškai kalbantys žmonės ir išprievartavo.

„Tikėtina, kad melagingo pranešimo paskleidimo tikslas yra diskredituoti NATO pajėgų buvimą Lietuvoje“, – BNS sakė Seimo pirmininko atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė, buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė teigė, kad „tai yra informacinis karas prieš Lietuvą ir prieš NATO kovinį batalioną, kuris čia dislokuojamas“.

„Akivaizdu, kad Kremliaus (interesas), juk prasidėjo dar net neatvykus kariams rusiškoje žiniasklaidoje, įskaitant ir Karaliaučiaus žiniasklaidą, ta tema bandymai įaudrinti – kad atvyksta kryžiuočiai, aliuzijos su Antruoju pasauliniu karu ir kitais karais“, – BNS sakė parlamentarė.

Vokietija karius Lietuvoje pradėjo dislokuoti sausio mėnesį. Jie sudarys tarptautinio NATO bataliono pagrindą. Šis dalinys dislokuojamas, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nors ir nato,bet pedofilai ir nereikia jų gint,nes tai norima visiškai įteisint nato pedofilus lietuvoje,kaip ir vokietijoje musulmonus,kurie tai pat prievartauja,tegu geriau landzbergio tvartelį prievartauja,kodėl turi vaikus prievartaut

...

... portretas
vieno vardas buvo azizas kito machmudas

Mukas

Mukas portretas
Kolukieciai, agronomai...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių