Dėl Rukloje užpultų pabėgėlių – policijos tyrimas

  • Teksto dydis:

Policija žada pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, dviem Ruklos gyventojams miestelyje užsipuolus dvi pabėgėles - sirę ir irakietę.

Kelią pastojo du chuliganai

„Pradėsime tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, chuliganizmo“, - BNS trečiadienio vakarą sakė Kauno policijos vadovas Darius Žukauskas.

Pirminiais duomenimis, prie Ruklos parduotuvės vietiniai gyventojai užpuolė pabėgėlių centre gyvenančias moteris.

„Iš parduotuvės grįžtant joms kelią pastojo du jaunuoliai, sugadino akinių rėmą ir jos išsigandusios parbėgo čia, pasakė savo vyrams ir vyras sureagavo emociškai karštai, bandė išbėgti čia, lauke, galvojo eiti ieškoti tų skriaudikų. Tačiau budėtojas nedelsiant informavo policiją, policijos pajėgos atvyko čia ir prie vartų sustojus nė vienas jų nėjo iš teritorijos. Pavyko surasti sprendimo būdą, kad pilietės būtų apklaustos ir aplinkybes tirtų policija“, – Rukloje žurnalistams pasakojo D.Žukauskas.

„Muštynių nebuvo, niekas nenukentėjo“, – pridūrė jis.

Prie vartų, atvykus pareigūnams, stovėjo apie 20–30 žmonių. Pabendravus su jais per vertėją, jie nuėjo ir lauk nebesiveržė. Dėl pabėgėlių elgesio ikiteisminis tyrimas pradedamas nebus.

Pabėgėles užpuolusių Ruklos gyventojų ieško policija. Trečiadienio vakarą jie rasti dar nebuvo.

Kauno policijos vadovo teigimu, nukentėjusių moterų buvo atsiprašyta, jos nuramintos.

Policijos departamento duomenimis, incidento metu moterys vežimėlyje vežėsi mažametį vaiką. Du chuliganai užstojo joms kelią, neleido praeiti bei bandant ištrūkti sugriebė už drabužių bei vienai jų sulaužė akinius. Materialinis nuostolis – 50 eurų.

D.Žukauskas neatskleidė, kiek pareigūnų atvyko į pabėgėlių centrą, tačiau aplinkui jo pastatus matėsi keliolika policijos ir Viešojo saugumo tarnybos ekipažų. Policija nuo pašalinių buvo užtvėrusi įvažiavimą į centrą, žiniasklaidos atstovai taip pat nebuvo įleisti į teritoriją.

„Teritorijoje gyvena apie 180 žmonių, todėl natūralu, kad atvykus vienam ar dviem pareigūnams būtų sudėtinga užtikrinti viešąją tvarką. Tai atvyko tiek pajėgų, kad būtų pakankamai – tiek policijos, tiek Viešojo saugumo tarnybos“, – sakė Kauno policijos vadas.

Jo teigimu, naktį Ruklos miestelyje patruliuos papildomos policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pajėgos.

Rodo mūsų netoleranciją

Pareigūnas paragino vietos gyventojus būti tolerantiškus atvykėliams.

Pasak pabėgėlių priėmimo centro direktoriaus Roberto Mikulėno, nors pabėgėliai kartais pasiskundžia, kad vietiniai į juos žiūri neigiamai, didesnių nusiskundimų nesulaukta.

„Šiandien pokalbyje man įsiminė mintis, kad vienas iš gyventojų sakė, jog jei tai būtų atsitikę Lietuvos moteriai, mes tą patį būtumėm darę ir jai taip pat padėję. Tai sirai yra draugiškesni ir kaip vyrai džentelmeniškesni“, – sakė R.Mikulėnas.

Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas taip pat sakė, jog incidentas Rukloje rodo, kad grėsmę kelia ne į Lietuvą atvykstantys imigrantai iš Artimųjų Rytų, o vietinių gyventojų netolerancija.

Pasak jo, stiprinti saugumą pačiame Ruklos pabėgėlių priėmimo centre nėra pagrindo. Čia būtent ruošiantis migrantų iš Artimųjų Rytų atvykimui buvo įsteigta policijos nuovada, kurioje nuolatos budi pareigūnai, o pastarasis incidentas kilo už priėmimo centro ribų.

Ministro teigimu, pareigūnams į iškvietimą pavyko sureaguoti gana greitai - per 15 - 20 minučių. Rukloje dirbančią policininkų ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų komandą sudaro žmonės tiek iš pačios Ruklos, tiek iš Kauno ir Jonavos.

Šiuo metu Rukloje esančiame pabėgėlių priėmimo centre gyvena apie 180 pabėgėlių. Daugiausia jų - žmonės iš Artimųjų Rytų, perkeltų pagal Europos Sąjungos (ES) programą.

Iš viso Lietuva įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius. Šiuo metu į šalį perkelta beveik 200 asmenų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
oi turesime problemu su tais pabegeliais...nepasimokom is kitu saliu...

sosiedas

sosiedas portretas
KOKIA bjauri mano tauta .Lietuviu jau gėda būti .Gaujos chuliganų užpuldinėja ne tik kitataučius ,bet ir savus .Kokia betvarkė,Policijai nusikaltėliai "gerai žinomi" po dešimtimis kartų teisti ir.....TOLIAU IŠSIDIRBINĖJA . Užtenka gąsdinti rusais -SUSITVARKYKITE SU SAVOMIS "ŠIŪKŠLĖMIS".

Vladas

Vladas portretas
Nesuprantu ,kodel,,uzpuolikus"pavadino chuliganais?Gal tai nacionalistai kovojantys uz,,svaresne"Lietuva ir juos reiketu vadinti kovotojais.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių