Rasti pasislėpusį plėšiką Kokai – nesunki užduotis

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Rusija tarnaujanti belgų aviganė Koka pademonstravo puikius pėdsekystės sugebėjimus ir Šilutėje susekė apiplėšimu įtariamą vyrą. Šuo jį aptiko pasislėpusį daugiabučio namo rūsyje.

Trečiadienį tuoj po vidurnakčio į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečius pagalbos kreipėsi Šilutės policijos pareigūnai. Jie paprašė kinologo su tarnybiniu šunimi pagalbos ieškant apiplėšimu Šilutėje įtariamo vyro, kuris po nusikaltimo pasislėpė.

Į Šilutę skubiai išvyko tuo metu pasienyje su Rusija, Pagėgių savivaldybės ribose, patruliavusi Bardinų užkardos kinologė su belgų avigane Koka. Pasienietėms atskubėjus į vieną gyvenamųjų namų rajoną Šilutėje čia laukę policininkai pasidalijo turima informacija. Būta žinių, kad pareigūnų persekiotas apiplėšimu įtariamas vyras neseniai galėjo būti šioje vietoje.

Situaciją sunkino aplinkybė, kad paiešką reikėjo vykdyti daugiabučių rajone.  Palankios aplinkybės buvo nakties metas, kai yra nedaug praeivių, atvėsęs oras, palankus šuns darbui, bei trumpas laiko tarpas nuo to momento, kai čia galėjo prabėgti šviežių pėdsakų palikęs įtariamasis.

Pirmiausiai kinologė Kokai davė komandą ieškoti pėdsakų ant tarp šaligatvių augančios žolės. Dvejų metų belgų aviganė juos nesunkiai aptiko ir kinologę bei policijos pareigūnus tamsoje pradėjo vesti tarp daugiabučių. Praėjusi kelis gyvenamuosius namus, maždaug 200 metrų, Koka atvedė prie vieno namo laiptinės. Čia ji pradėjo veržtis į daugiabučio rūsį, kuris buvo atrakintas. Į jį patekusi pėdsekė pribėgo prie vieno iš uždarytų sandėliukų. Čia ji lojimu kinologei pranešė, kad viduje yra žmogus. Kai pareigūnai atidarė sandėliuko duris, išvydo jame pasislėpusį žmogų.

Pirminiais duomenimis, tai – apiplėšimu įtariamas vyras. Jis sulaikytas, tyrimą vykdo Šilutės policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių