Kas pamelavo apie vokiečių karių išprievartautą mergaitę?

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius sako, kad parlamento vadovui ir policijai atsiųstas melagingas pranešimas apie tariamai vokiečių karių išprievartautą mergaitę buvo išsiųstas ne iš Europos Sąjungos (ES) šalies.

„Taip, iš trečiosios valstybės, ne iš Europos Sąjungos. Pareigūnai, manau, artimiausiu metu nustatys“, – BNS penktadienį sakė D. Valkavičius.

Pasak jo, galima patvirtinti, kad buvo išplatinta informacija apie žinomai nebūtą nusikaltimą.

„Tas jau buvo aišku labai greitai. Buvo greitai reaguota. Nežiūrint į tai, kad buvo galima manyti, jog informacija iš tikrųjų netikra, buvo atliekami patikrinimo veiksmai, kaip numatyta baudžiamojo proceso įstatyme, nes baudžiamasis procesas leidžia atlikti veiksmus tikrinant informaciją. Iškart pradėjo tvirtintis, kad ta informacija yra apie žinomai nebūtą nusikaltimą – tai yra melaginga informacija. Tuomet buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kad patraukti tokius asmenis baudžiamojon atsakomybėn“, – kalbėjo prokuroras.

Jis pažymėjo, kad įtariamiesiems pagal Lietuvos įstatymus gresia reali baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų.

„Mes turime tikslą nustatyti asmenis ir patraukti juos baudžiamojon atsakomybėn, ištraukti į dienos šviesą. Tai yra realu ir mes to siekiame. Jeigu dar asmenys teiktų ir kažkokius netikrus įrodymus apie nusikaltimo buvimą, numatyta atsakomybė iki 5 metų“, – BNS sakė D. Valkavičius.

Seimo atstovai yra sakę, kad parlamento vadovui ir policijai atsiųstas melagingas pranešimas apie tariamai vokiečių karių išprievartautą mergaitę gali būti bandymas diskredituoti NATO pajėgas Lietuvoje.

Elektroniniai laiškai Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui ir Lietuvos policijai atsiųsti trečiadienio vakarą.

Kauno policija pranešė nustačiusi, kad duomenys yra neteisingi, todėl pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

Tikėtina, kad melagingo pranešimo paskleidimo tikslas yra diskredituoti NATO pajėgų buvimą Lietuvoje.

Anot Seimo pirmininkės atstovės spaudai, laiške rašoma, esą Jonavos vaikų globos namų auklėtinę apsupo vokiškai kalbantys žmonės ir išprievartavo.

„Tikėtina, kad melagingo pranešimo paskleidimo tikslas yra diskredituoti NATO pajėgų buvimą Lietuvoje“, – BNS sakė Seimo pirmininko atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė, buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė teigė, kad „tai yra informacinis karas prieš Lietuvą ir prieš NATO kovinį batalioną, kuris čia dislokuojamas“.

„Akivaizdu, kad Kremliaus (interesas), juk prasidėjo dar net neatvykus kariams rusiškoje žiniasklaidoje, įskaitant ir Karaliaučiaus žiniasklaidą, ta tema bandymai įaudrinti – kad atvyksta kryžiuočiai, aliuzijos su Antruoju pasauliniu karu ir kitais karais“, – BNS sakė parlamentarė.

Vokietija karius Lietuvoje pradėjo dislokuoti sausio mėnesį. Jie sudarys tarptautinio NATO bataliono pagrindą. Šis dalinys dislokuojamas, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jo pamelavo,tai gal melas irgi buvo,kai šiauliečiai nato pedofilams snukius daužė,tai irgi buvo melas,čia ne melas,o viskas daroma,kaip užgniaužt skandalą,nes nato pedalai visam pasaulyje labai blogą reputaciją turi ir ten tarnauja visi degradantai

To Arvys

To Arvys portretas
TU. KVAILYS. PAGYVENK. SIBIRE. TADA. SUPRASI. RUSA. NEPIKDZODZEUK

sukos nato

sukos nato portretas
jau ir i naktini kluba verzesi girti,mentai naudojo tazerius..kiek dar mes kentesim,kiek moteru aukosim okupantams?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių