Paskelbtas dar vienas nuosprendis buvusiam „Kupiškio vandenų“ direktoriui

Įsiteisėjo nuosprendis Kupiškio rajono savivaldybės įmonės „Kupiškio vandenys“ buvusiam direktoriui Albertui Audickui – teismas pripažino jį kaltu dėl prekybos poveikiu ir skyrė daugiau nei 2,6 tūkst. eurų baudą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė Renata Endružytė BNS sakė, kad tai jau antrasis nuosprendis A.Audickui, kitoje byloje jis nuteistas dėl kyšininkavimo.

Kupiškio rajono apylinkės teismas birželio 28 dieną buvusiam direktoriui, pripažinusiam savo kaltę, baudžiamuoju įsakymu skyrė 2636 eurų baudą bei konfiskavo 1 616 eurus, kuriuos gavo kaip kyšį. Baudžiamąją įsakymą A.Audickas galėjo apskųsti per 14 dienų, tačiau to nepadarė, teismo verdiktas įsiteisėjo.

Teismas konstatavo, kad A.Audickas už gautą kyšį darė poveikį „Kupiškio vandenų“ skelbtą rangos darbų konkursą laimėjusiai įmonei, kad ši sudarytų subrangos darbų sutartį su viena Kupiškio rajono bendrove. Buvo sudaryta beveik 760 tūkst. litų (220 000 eurų) vertės subrangos darbų sutartis.

Šioje baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai, tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Balandžio 27 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas A.Audicką pripažino kaltu dėl kyšininkavimo ir skyrė beveik 3,8 tūkst. eurų baudą. Ikiteisminį tyrimą atlikę STT Panevėžio valdybos pareigūnai nustatė, kad A.Audickas už tai, kad viena bendrovė būtų pakviesta dalyvauti „Kupiškio vandenų“ organizuojamame viešajame pirkime, priėmė 700 eurų vertės kyšį.

Šioje byloje paskelbtas nuosprendis buvo apskųstas Vilniaus apygardos teismui, apeliacinis skundas dar neišnagrinėtas.


Šiame straipsnyje: Kupiškio vandenysSTTkorupcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių