Nuo pareigūnų sprukęs šiaulietis dėl kontrabandos mokės tūkstantinę baudą

  • Teksto dydis:

Šiauliuose po persekiojimo pasieniečiai sulaikė šio miesto gyventoją, kuris automobilyje gabeno kontrabandines cigaretes. Kito šiauliečio namuose aptikta nelegalaus alkoholio.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Šiaulių rajone, kelyje Radviliškis – Šiauliai ties Gudelių kaimu, norėjo patikrinti ir stabdė automobilį „BMW 735“. Prie jo vairo sėdėjęs vyras pasieniečių nurodymams nepakluso. Jis nesustojo, o padidinęs greitį nuvažiavo link Šiaulių. VSAT pareigūnai bėglį persekiojo tarnybiniu automobiliu su įjungtais garso ir šviesos signalais.

Viename Šiaulių gatvių kieme pasieniečiai aptiko sprukusį „BMW 735“. Prie automobilio stovėjusio vyro pareikalavus pateikti dokumentus ir atidaryti užrakintą transporto priemonę, pastarasis nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų. Pasieniečiai buvo priversti panaudoti kovinius savigynos veiksmus ir vyrą surakinti antrankiais.

Patikrinimo metu paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 62-ejų Šiaulių gyventojas. Jo vairuotame automobilyje „BMW 735“ pasieniečiai aptiko 1250 pakelių cigarečių „Fest“. Kontrabandiniai rūkalai buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Tęsdami tyrimą VSAT pareigūnai apžiūrėjo namą, prie kurio buvo patikrintas ir sulaikytas automobilis. Gyvenamųjų patalpų koridoriuje pasieniečiai aptiko keturis litro talpos butelius su užrašu „SMIRNOFF VODKA“. Alkoholio buteliai nebuvo paženklinti akcizo mokesčio ženklais. Namo gyventojas, 31-erių šiaulietis, prisipažino, kad alkoholis priklauso jam.

Už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę 62-ejų metų šiauliečiui VSAT pareigūnai skyrė 1013 eurų baudą, o dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo tvarkos pažeidimo vyrui gresia administracinė bauda nuo 2896 iki 5792 eurų. Taip pat gali būti konfiskuotas automobilis „BMW 735“.

31-erių Šiaulių gyventojui už neteisėtą naminių stiprių gėrimų laikymą gresia bauda nuo 86 iki 579 eurų.

Po apklausos abu šiauliečiai paleisti. Rūkalai, alkoholis ir automobilis „BMW 735“ saugomi Pakrančių apsaugos rinktinės Šiaulių užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių