Motociklininkų sezono atidaryme – neblaivūs vairuotojai ir nusižengimai

  • Teksto dydis:

Savaitgalį vykusio motociklininkų sezono atidarymo metu policininkai nustatė neblaivius, teisės vairuoti neturinčius bei pavojingai vairuojančius motociklininkus.

Šeštadienį Lietuvos kelių policijos tarnyba talkino Vilniaus ir Kauno apskrityse dirbantiems policijos pareigūnams. Pareigūnai patruliavo ir su motociklais, ir specialiomis spalvomis nedažytais ir policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtais automobiliais. Motociklininkų sezono atidarymo dieną ypatingas dėmesys buvo skirtas motociklų ir mopedų vairuotojams, jų saugumui kelyje. Nors apie sustiprintą patruliavimą ilgąjį savaitgalį buvo pranešta iš anksto, policijos pareigūnai nustatė nemažai Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Vidurdienį Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje 20-metis vaikinas vairavo Didžiojoje Britanijoje įregistruotą motociklą „Yamaha R6“. Patikrinus vairuotojo dokumentus, paaiškėjo, kad jis neturi įgijęs atitinkamos kategorijos, leidžiančios vairuoti galingą motociklą. Jaunuolio pateiktas vairuotojo pažymėjimas suteikia teisę vairuoti tik mopedus ir automobilius. Už tokį pažeidimą vairuotojui teks sumokėti nuo 289 iki 434 eurų arba jam gali būti skirtas administracinis areštas.

15.30 val. Grigiškėse pareigūnų dėmesį atkreipė motociklas „Suzuki“. Jo vairuotojas pavojingai manevravo, neatsargiai persirikiuodamas iš vienos eismo juostos į kitą, kelis kartus privertė kitus vairuotojus stabdyti ir keisti važiavimo kryptį, kad išvengti susidūrimo. Sustabdžius „Suzuki“, paaiškėjo, kad motociklas nėra apdraustas, jam neatlikta privalomoji techninė apžiūra. Už šiuos pažeidimus vairuotojui gresia bauda nuo 115 iki 231 euro su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 6 mėnesių, pranešė policija.

17 val. kelyje Vilnius–Kaunas patruliavę pareigūnai užfiksavo motociklo „Yamaha“ pažeidimą – greitį mėgstantis ir eismo saugumui abejingas motociklininkas kelio ruože, kur leistinas greitis 100 kilometrų per valandą, važiavo 142 kilometrų per valandą greičiu. Už šį pažeidimą 33 metų vyrui gali grėsti bauda nuo 173 iki 231 vieno euro.

Dar vienas „Yamaha“ vairuotojas, 18 metų vaikinas, ne tik vairavo galingą motociklą, neturėdamas teisės vairuoti, bei ir buvo užlankstęs valstybinio numerio ženklą taip, kad jo nesimatė, tikėdamasis, kad pažeidimai nebus užfiksuoti.

18 val. Gariūnų gatvėje pareigūnai užfiksavo dar vieno greičio mėgėjo nusižengimą. Kelio atkarpoje, kur leidžiama važiuoti 70 kilometrų per valandą greičiu, „Kawasaki“ motociklas skriejo 132 kilometrų per valandą greičiu. Šį kartą leistinas greitis buvo viršytas 62 kilometrais per valandą. 29 metų vyrui gresia ne tik tai piniginė bauda nuo 289 iki 434 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Vilniuje, Pilaitės prospekte patikrinto mopedo „QingQ“ 40-mečiui vyrui buvo nustatytas vidutinis, 1,57 promilės girtumas. Be to, pareigūnai nustatė, kad mopedui neatlikta privalomoji techninės apžiūra, o vairuotojas neturi vairuotojo pažymėjimo.

Iš viso per vieną dieną pareigūnai patikrino 120 motociklų ir 50 kitų transporto priemonių vairuotojų. Tarp dažniausiai nustatomų pažeidimų – įprotis kalbėti mobiliaisiais telefonais vairuojant, laiku nepasirūpinti transporto priemonių privalomąja technine apžiūra ir privalomuoju draudimu.

Lietuvos kelių policijos tarnyba eismo dalyvių patikrinimus organizuoja nuolat. Šiuo metu daugiausia dėmesio skiriama asmenims, transporto priemones vairuojantiems chuliganiškai ir pavojingai, neblaiviems ir apsvaigusiems vairuotojams, neturintiems teisės vairuoti asmenims ir pradedantiesiems vairuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių