Mirė Kėdainiuose žiauriai sumuštas keturmetis

  • Teksto dydis:

Kėdainiuose sunkiai sumuštas berniukas penktadienio rytą mirė.

Kaip pranešė Kauno klinikos, keturmetis mirė 7.30 val.

Jis itin sunkios būklės trečiadienio vakarą į ligoninę buvo atgabentas iš namų Kėdainiuose. Sunkiu vaiko sužalojimu įtariami berniuko mama ir patėvis, penktadienį prokuroras kreipsis į teismą dėl jų suėmimo.

Kaip ketvirtadienį žurnalistams sakė Kauno klinikų medikai, vaikas patyrė itin sunkius sužalojimus. Jų teigimu, pagal žymes matyti, kad vaikas buvo mušamas ir ranka, ir galbūt kitais būdais – naudojant bukus daiktus, kurie baigiasi aštriu galu.

Jie tvirtina, kad aplinkybės rodo, jog sumušus vaiką iškart pagalbos nesikreipta, medikai iškviesti, kai mažametis realiai buvo miręs. Jie svarstė, kad laiku iškvietus pagalbą būtų daugiau galimybių išgelbėti berniuko gyvybę.

Dėl smurto prieš šį vaiką ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas ir pernai metais, tačiau tuomet nesurinkus pakankamai duomenų, jis nutrauktas. Bus tiriama, ar toks prokuroro sprendimas buvo priimtas pagrįstai.

Nutraukus ikiteisminį tyrimą, apie tai, kad šeimoje gali būti smurtaujama, buvo informuoti vaikų teisių specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentatoriui (ei) O

Komentatoriui (ei) O portretas
Iš dalies su jumis sutinku, bet neteisinkite Vaiko apsaugos tarnybų bobelių dėl vienos paprastos priežasties: jei tu bijai tų degradų, vadinasi negali dirbti tokio darbo. Man ir į galvą nešautų eiti ten dirbti, nes aš tikrai bijočiau. Vadinasi, tokiose tarnybose turi dirbti ne bobelės drebančiomis kinkomis, o plačių pečių vyrai, kurie tuos degradus pirmam kartui pakratytų taip, kad praeitų noras daužyti ir į šulinius mėtyti vaikus. Jei nemačytų, sektų kiti tarnybų veiksmai iki kalėjimo, mirties bausmės,o geriausia - iškastravimo. Galėtų dulkintis toliau į sveikatą, visą likusį gyvenimą prisimindami, ką padarė.

Neda

Neda portretas
O Dieve! SUKURTA MASĖ INSTITUCIJŲ GERAI POPIERIUS SUTVARKYTI...JUK DABAR VYKS TIKRINIMAS...GAL TIK POPIERINIS.JEI JAU NE KARTĄ BUVO PRIEŠ VAIKĄ SMURTAUTA,BET ATITINKAMOS ORGANIZACIJOS NEMATĖ REIKALO IŠSIAIŠKINTI VISKĄ IKI GALO.O IŠSISIŠKINUS JAU SENIAI VAIKAS TURĖJO BŪTI ATIMTAS.GRIEŽTSI BAUSTI REIKIA IR DARBUOYOJUS,KURIE NEATLIEKA SAVO DARBO:DĖL JŲ APLAIDUMO LEIDO ĮVYKDYTI ŽMOGŽUDYSTĘ...VADINKIME TIKRAIS VARDAIS...TAI SUPLANUOTA ŽMOGŽUDYSTĖ.JEI BE GAILESČIO DAUŽAI ŽMOGŲ IR JĮ NUŽUDAI.AR GALĖS KAIMYNAI,KURIE ŽINOJO SITUACIJĄ,RAMIAI TOLIAU GYVRNTI.JIE IRGI GALĖJO UŽKIRSTI KELIĄ TOKIAI ŽMOGŽUDYSTEI.DIEVE,KADA PABUDIME IŠ LETARGO MIEGO?NELEISKIME NIEKAM NIEKUR SMURTAUTI,IEŠKOKIME PAGALBOS...JUK KAI KURIE ŽMONĖS BSISESNI UŽ PLĖŠRŪNUS ŽVĖRIS...IR ĮSTATYMAS BUS JIEMS DOSNUS...BLOGIAUSIU ATVEJU JAUKIĄ KAMERĄ SU TV O GAL IR KOMPIUTERIU...PRIRIŠTI JUOS ŽIEMĄ MIŠKE IR TEGUL TEN LAUKIA ...AŠ PRIEŠ SMURTĄ,BET TOKIŲ IŠGAMŲ NEGAILĖČIAU...TEGUL ISISI VAIKELIS RAMYBĖJE,NES GYVENIMO JIS ŽEMĖJE NETURĖJO

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Siutina politikų pliurpalai ir planuojamas seime spektaklis. Kokio dar įstatymo jums trūksta? Draudžiančio smurtą prieš vaikus? O ką, šiuo metu smurtas yra leidžiamas? Pasiskaitykit baudžiamąjį kodeksą, niekingi tauškaliai! Įstatymai seniai yra, tereikia juos griežtai taikyti, tai yra, dirbti.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių