Lietuvoje padaugėjo ir gaisrų, ir žuvusiųjų juose

  • Teksto dydis:

Per dešimt mėnesių šiemet Lietuvoje kilo daugiau nei 10 tūkst. gaisrų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų padaugėjo 1 proc. Tuo tarpu žuvusiųjų ugnyje padaugėjo beveik 12 proc.

Liepsnose ir dūmuose žuvo 133 gyventojai, o 181 patyrė traumą. Pernai per tą patį laikotarpį žuvo 119, o 189 apdegė ar apsinuodijo dūmais, pirmadienį paskelbė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Šiemet jau kilo 13 gaisrų, kuriuose žuvo po du šalies gyventojus. Keturi gaisrai pasiglemžė po tris gyvybes, o viename gaisre žuvo net keturi žmonės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja ir prašo gyventojų su ugnimi elgtis labai atsargiai: nepalikti be priežiūros besikūrenančios krosnies, įjungtų į elektros tinklą elektrinių šildymo prietaisų, nerūkyti lovoje, nepalikti vienų mažamečių vaikų.

48 gyventojai žuvo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi, 42 - dėl neatsargaus rūkymo, o dar devynių žmonių gyvybes gaisrai pasiglemžė dėl krosnių, židinių ir dūmtraukių įrengimų bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų. Kiti žmonės žuvo dėl netvarkingos elektros įrangos ir elektros prietaisų eksploatavimo taisyklių pažeidimų, dėl dujinių, žibalinių, benzininių įrengimų eksploatavimo taisyklių pažeidimų bei dėl padegimų.

Miestuose užgesinta 5 tūkst. 410 gaisrų, o miesteliuose ir kaimo vietovėse - 4 tūkst. 713.


Šiame straipsnyje: gaisrasžuvougniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
kai lietuvoje iskyla kitos aktualios problemos o ju yra samoningai dirbtinu tai ar irpadegimus galima sugretinti nes tam persasi isvada kad tai tu paciu asmenu darbas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių