Į šulinį įmestą mažylį spėjo išgelbėti kaimynas

Trečiadienio ryte Šakių rajone bandyta pakartoti tragedijos, nutikusios šių metų pradžioje liūdnai išgarsėjusiame Kėdainių rajono Saviečių kaime, scenarijų. Šį kartą savo septynių mėnesių kūdikį į šulinį įmetė 19-metė Šakių rajono Papartynų kaimo gyventoja.

Pavojus nebegresia

Apie šį įvykį specialiosioms tarnyboms buvo pranešta šiandien maždaug devintą valandą ryto. Mažąjį nelaimėlį iš šulinio ištraukė kaimynas Algimantas Brazaitis, kuris gaivino leisgyvį mažylį iki greitosios medikų atvykimo. Šie nuvežė jį kartu su motina į Šakių ligoninę. Iš pradžių abu paguldyti į Vaikų ligų skyrių. Tačiau netrukus kūdikio motiną išsivežė policija.

Šakių ligoninės medikų teigimu, mažylio gyvybei pavojus negresia, nors, atvežus mažąjį nelaimėlį, jam buvo diagnozuotas bendras kūno atšalimas.

„Tai labai gražus berniukas, ir mes jį pasiguldėme stebėjimui, nors kol kas jokių rimtesnių jo sveikatos sutrikimų neįžvelgiame", – praėjus porai valandų po pranešimo apie šį kraują stingdantį įvykį portalui kauno.diena.lt teigė Šakių ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja Stasė Valkerienė.

„Greitosios pagalbos mašina į ligoninės priėmimo skyrių buvo atvežtas vaikutis su mama. Apžiūrėtas ir abu su mama perkelti stebėjimui į Vaikų ligų skyrių. Vaikutis buvo truputį sušalęs, bet jo būklė stabili, kvėpavo. Temperatūra skyriuje tuoj atsistatė ir šiuo metu jokių peršalimo simptomų nėra pastebima. Vaikutis valgo, yra žvalus, linksmas. Šiuo metu – kaip sveikas, – apie šiandienos įvykius vėliau pasakojo Šakių ligoninės vyr. gydytojo pavaduotoja gydymo reikalams Daina Bagdonienė. – Kol kas bus prižiūrimas pas mus. Kadangi, kaip sako jo gelbėtojas, kūdikis buvo vandeny, be sąmonės, sušalęs – stebėsim."

Medikės teigimu. kūdikio mamai taip pat buvo pakviestas specialistas. 

Didvyriškas poelgis

„Gerai, kad laiku. Dar kokia minutė – ir būtų viskas. Nesuprantu, kas jai nutiko. Gera mergaitė, paslaugi, nei gėrė, nei rūkė. Atbėgo šiandien ryte pasimetusi, – pasakojo kūdikio gelbėtojas A. Brazaitis, vis įterpdamas „svarbu, kad vaikučiui viskas gerai“.

Jis prisiminė, kaip atbėgo, atsiklaupė prie šulinio ant kelių ir pasilenkęs ištraukė vandens paviršiuje plūduriavusį berniuką. Nunešęs į kambarį darė dirbtinį kvėpavimą, nušluostė, nurengė šlapius drabužėlius, o jaunai mamai liepė kviesti greitąją pagalbą. Sako, kad nepasimesti tokioje situacijoje jam, matyt, padėjo tai, kad yra buvęs felčeris. Netoliese jis gyvena jau apie trisdešimt metų.

Merginos tėvas, kai ši pas kaimyną atlėkė pasakyti, kas nutiko, jau buvo išvažiavęs į darbą.

Netoliese gyvenantys kaimynai pasakoja esantys šio kaimo senbuviai, tačiau su šia šeima nelabai bendravę. Merginos tėvas čia atsikraustė gal prieš dešimtį metų, bet ne visada gyveno nuolat, atvažiuodavo kaip į sodybą. Kai išsiskyrė su žmona, vaikai augo su mama, bet aplankydavo ir tėvą.

„Tėvas kartais išgeria, bet kai blaivas – nieko žmogus, turi darbą Marijampolėje, draugę, namuką pastaruoju metu tvarkė. Apie dukrą negalime pasakyti nieko bloga. Apsigyveno pas tėvą maždaug prieš pusmetį. Kartais jai pravažiuojant su vežimėliu šnekteldavome porą žodžių. Pagalvodavome, kad sunku vienišai mamai. Sunku patikėti, net svarstome, kad gal vaikas netyčia įkrito semiant vandenį: vandentiekio neturi, vanduo iš šulinio, šulinys žemas, vaikas ant rankų“, – spėlioja kaimynai, negalėdami patikėti tuo, kas įvyko.

Ieškos globėjo

„Šiuo metu vaikas gana gerai jaučiasi vaikų ligoninėje, valgo. Sakyčiau, tai nelaimingas įvykis su laiminga pabaiga“, – sakė Šakių rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius.

Jo teigimu, kūdikiui artimiausiu metu bus pradėtas ieškoti globėjas. Meras teigia, kad tai galėtų būti vaiko močiutė arba senelis.

J.Bertašius sakė, kad nelaimei buvo neįmanoma užkirsti kelio, nes šeima nebuvo įrašyta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, o ir pagrindo tam padaryti nebuvo: „Jokių blogų žinių neturėjome ir jokių žinių, kad kažkas negerai jos gyvenime, mes tikrai neturėjome. Prie kiekvienos šeimos mes nepastatysime socialinių darbuotojų“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
O šulinys tai atviras,tik pridengtas nerimtai...,o kodėl ...gal ten jau katinų priskandinta ?O vanduo geriamas,ar ne ?

Jei

Jei portretas
Jeigu pati motina nebūtų ieškojusi pagalbos,tai kaimynas nebūtų net suuodęs šios nelaimės.Jis motinai pagelbėjo ištraukti vaiką iš šulinio.

S

S portretas
Šaunus vyras. Dabar prisiminkim tuos du policininkus, kur girdėdami sumestų vaikų verksmą iš šulinio krapštė nosis laukdami atvežant ilgesnių kopėčių.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių